BiHBrammertz: Karadžićevu presudu očekujemo u narednih par mjeseci

Brammertz: Karadžićevu presudu očekujemo u narednih par mjeseci

– Za par sedmica ulazimo u regularnu posjetu, pa ćemo tada govoriti više o tome. Karadžićevu presudu očekujemo u narednih par mjeseci. Što se tiče suđenja Ratku Mladiću, mi smo u zadnjoj fazi izvođenja dokaza odbrane, koliko će to trajati ne mogu reći, mjesec, dva ili tri. U slučaju Šešelja, mogu reći ono što sam govorio i ranije, mi tražimo da presuda bude donesena što prije, to nije u našim rukama i moramo čekati – istakao je Brammerz.

Glavni tužilac Tribunala obratio se novinarima u Sarajevu pred početak predavanja o temi “Savremeni izazovi u vođenju istraga i provođenju postupaka za međunarodne zločine” studentima Fakulteta za kriminalistiku, kriminologiju i sigurnosne studije u Sarajevu. Istakao je kako je riječ o važnoj temi jer studenti ovog fakulteta trebaju biti dobro upoznati sa međunarodnim pravom, javlja Anadolu Agency (AA).

Na pitanje novinara da prokomentira najavu o održavanju referenduma u Republici Srpskoj o državnom pravosuđu, Brammertz je kazao kako “postoje druge stvari o kojima treba raspravljati”.

– Imamo već dovoljno stvari o kojima raspravljamo, kao što je reforma pravosuđa i mislim da bi bilo previše za mene da ulazim u te političke rasprave – zaključio je glavni tužilac Haškog tribunala.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE