ZDKSportBrazilac u redovima Mladosti: Nekadašnji igrač Chapecoensea pojačao klub iz Doboja

Brazilac u redovima Mladosti: Nekadašnji igrač Chapecoensea pojačao klub iz Doboja

Mladost Doboj Kakanj dobila je pojačanje za nastavak sezone u Premijer ligi BiH, a radi se o brazilskom fudbaleru Adrianu.

Adriano Guerra Strack, kako mu glasi puno ime i prezime, igrao je za Travnik 2014. godine i po tom je ostao upamćen u našoj zemlji, a pored nastupa u BiH, igrao je i u Srbiji gdje je bio član Novog Pazara te u Hrvatskoj gdje je nastupao za Dugopolje i Segestu iz Siska. Nakon odlaska iz Hrvatske, igrao je za brazilsku Ypirangu, a u Mladost dolazi kao slobodan igrač. Fudbaler koji može pokriti više pozicija u ofanzivnom segmentu igre je karijeru počeo u slavnom Juventudeu, a iz Juventudea je prešao u Chapecoense, odakle je stigao u Travnik u februaru 2014. godine.

visoko.ba/sport1.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE