SportRukometBriljantni Hadžić odveo Bosnu do pobjede: RK Bosna Centrotrans - RK Derventa...

Briljantni Hadžić odveo Bosnu do pobjede: RK Bosna Centrotrans – RK Derventa 27:25

Analiza utakmice: Na kraju zaista sjajne utakmice koju smo gledali večeras u KSC “Mladost” Visoko možemo samo da čestitamo treneru Antoviću i igračima RK Bosna Centrotrans na odličnoj partiji i požrtvovanosti koja ih je odvela do velike pobjede protiv Dervente.

Ako uzmemo u obzir da je Derventa, uz Izviđač, jedan od klubova koji vrebaju mjesto ovosezonskog prvaka rukometne Premijer lige BiH, onda je ovo zaista zlata vrijedna pobjeda koju je cijelo Visoko priželjkivalo. Ujedno ovo će biti i lekcija za sve protivnike koji su mislili prikupiti lagane bodove u Visokom da ih očekuje mnogo više od rutinske utakmice na ovom terenu.

Sada ćemo ukratko analizirati cijeli tok utakmice. Domaća ekipa je sjajno otvorila utakmicu i do 14. minute su držali ekipu Dervente na samo jednom postignutom golu, dok su na svoj konto igrači Bosne upisali 7 golova. Nakon ovog briljantnog otvorenja utakmice slijedi period blage krize i umora, što gosti koriste za kratki povratak, ali ne zadugo, jer Bosna uskoro pravi seriju od 3:0 i mirno privodi kraju poluvrijeme rezultatom 14:9.

U drugom dijelu utakmice domaći ponovo sjajno otvaraju utakmicu i odvajaju se odmah na početku, prikazujući nadmoć i snagu u ovoj utakmici. Ipak, posljednjih 15 minuta umor i prevelika želja kumuju blagom posustajanju domaće ekipe, koja dopušta gostima iz Dervente da se primaknu na 3, a potom i na dva razlike, zbog čega gledamo malo čudnu završnicu, u kojoj Bosna iskusno održava na dvije minute do kraja dva gola razlike, za konačni rezultat od 27:25 i veliku pobjedu na domaćem terenu.

Glavnu zaslugu za ovakvu pobjedu ima zasigurno golman Hadžić, koji je u ključnim momentima utakmice branio sve šuteve protivnika, upisavši tako na svoj konto čak 17 odbrana, uz ključni sedmerac koji je mogao prelomiti tok utakmice pred sami kraj.

Ovoj sjajnoj partiji Hadžića svoj doprinos dao je i Skopljak koji je postigao sjajnih 9 golova za svoju ekipu, a pratili su ga Imamagić i Burić sa po četiri gola. No, i pored ovih pojedinaca cijela ekipa je odigrala sjajnu i kompaktnu igru, što se vidjelo tokom cijele utakmice jer gosti nisu uspjeli ni da priđu na makar jedan gol zaostatka, a kamoli da preokrenu rezultat u svoju korist. Nadamo se da će Bosna i u nastavku sezone pokazati ovakvu igru, a da će mladi igrači svojom željom nadvisiti kvalitet drugih ekipa.

U narednom kolu RK Bosna Centrotrans će gostovati u Tuzli, kod ekipe Sloboda, gdje ćemo se nadati još jednoj pobjedi Visočana, budući da je ekipa iz Tuzle ove sezone među slabijim i zauzima tek pretposljednju poziciju sa samo 3 osvojena boda.

Mi svakako želimo sreću našim momcima u nastavku takmičarske sezone, a nadamo se da ste i vi, dragi naši čitaoci, uživali u ovom današnjem prenosu utakmice iz KSC “Mladost” Visoko.

Sa vama su danas bili vaši komentatori Dario Božić i Enes Hodžić, te se nadamo da ćete nas pratiti i u nastavku, jer jedino na našem portalu Visoko.co.ba možete pronaći prenos svih utakmica sportskih klubova iz Visokog.

Do narednog javljanja, srdačan pozdrav.

KRAJ UTAKMICE: I pored dramatične završnice domaći igrači su uspjeli da sačuvaju pribranost u ključnim momentima utakmice i da izbore još jednu pobjedu u nizu, koja će značajno utjecati na njihov plasman u daljem toku takmičenja.

Konačan rezultat glasi 27:25 u korist ekipe RK Bosna Centrotrans, koja je zasluženo slavila

 

Uskoro slijedi opširna analiza cijele utakmice, stoga ne propustite da pratite vaš portal Visoko.co.ba

59’ – U posljednje 3 minute gosti prave značajan preokret i veliki pritisak je na domaće igrače. Pri rezultatu 26:24 očekuje nas šok završnica na parketu KSC “Mladost” u Visokom!!!

56’ – Nema popuštanja u redovima domaćih i pored pritiska gostiju iz Dervente stabilni odbrana i napad drže rezultat na 26:21.

54’ – Bosna ponovo vraća onih, tokom ove utakmice standardnih, pet golova razlike. Rezultat glasi 25:20, a publika je oduševljenja današnjim izdanjem Visočana na parketu. Posebno se iskazao golman Hadžić koji je upisao 13 odbrana, a čiji je angažman u ključnim momentima prelomio utakmicu u korist domaćih.

Trenutno traje minuta odmora koju je zatražio Đokić, trener gostiju iz Dervente.

51’ – U ovim trenucima prava rovovska borba na parketu KSC “Mladost” Visoko, dok se gosti grčevito pokušavaju vratiti u utakmicu, Bosna svojom čeličnom odbranom i prijetnjama iz polukontri ne dozvoljava smanjivanje razlike.

Trenutni rezultat 23:20.

49’ – Antović, trener domaćih, je izgleda u pravom trenutku napravio time-out, jer se Bosna polagano vraća u formu sa početka drugog poluvremena. Trenutno 22:19 u korist domaćih, ali se ponovo pokazuje to samopouzdanje, te uz podršku navijača Bosna istrajava u vodstvu, koje drže tokom cijele utakmice.

46’ – Kriza u igri Bosne što primorava trenera Antovića da traži time-out, kako bi smirio igrače i vratio u ih u dobru igru, kojom su do sada održavali prednost.

Gosti opasno blizu, na samo 2 gola zaostatka, a rezultat glasi 20:18, te će domaći morati poraditi nešto na tom planu, kako bi napravili mirnu završnicu utakmice.

45’ – Ulazimo u posljednjih 15 minuta susreta između RK Bosna Centrotrans i RK Derventa. Gosti u posljednje dvije minute polahko prave pritisak na odbranu Bosne i smanjuju prednost. U ovim trenucima rezultat je 20:17.

43’ – Ipak ovo isključenje nije uspjelo zbuniti igrače Bosne, koji su već u igri i vraćaju prednost na 5 golova razlike. Trenutni rezultat 20:15.

41’ – Na gotovo polovini drugog poluvremena blagi hendikep za Bosnu. Nakon trećeg isključenja Balta dobija crveni karton, te će morati napustiti teren. Zasigurno da će ovaj standardni prvotimac faliti do kraja utakmice, ali se nadamo da će se ostatak ekipe snaći u ovoj situaciji.

Gosti su iskoristili blagu konfuziju u redovima Bosne i smanjili rezultat na 19:15.

39’ – Ukoliko u ovoj utakmici domaći do kraja održe prednost definitivno najzaslužniji pojedinac biti će odlični Skopljak, koji je upisao čak 9 golova u rezultat 19:13. Uz raspoloženog Hadžića na golu ovo je izgleda formula uspjeha za domaću ekipu.

37’ – Igrače Bosne zaista briljiraju danas, publika ih bodri i apsolutni su gospodari domaćeg terena. Rezultat se ne miče dalje od 5 razlike u korist ekipe RK Bosna Centrotrans, a trenutno je 17:12.

34’ – Pored dobre prilike na početku drugog dijela da nametnu svoj ritam igre gosti ne uspijevaju smanjiti rezultat, dok Bosna održava konstatnih 5 razlike.

Trenutni rezultat je 16:11.

31’ – Nakon 15-minutne pauze počelo je drugo poluvrijeme utakmice na parketu KSC “Mladost” u Visokom, između ekipa RK Bosna Centrotrans i RK Derventa.

Na početku drugog dijela gosti imaju priliku da iz prvog napada smanje prednost, a na to utječe i činjenica da Bosna na startu ima igrača manje.

________________________________________________________________

Analiza prvog poluvremena: Iako je cijela ekipa doprinijela ovakvom rezultatu, na poluvremenu ćemo morati spomenuti i pojedince koji danas imaju istaknut angažman. Prvenstveno to je briljantni Hadžić koji je na golu Bosne do sada upisao čak 9 odbrana, začaravši time mrežu domaćih, dok Bosnin napad igra na krilima Skopljaka, koji je postigao 6 golova i Burića, koji je upisao 3 gola na svoj konto.

Zanimljiv je podatak da je čak 12 minuta prvog poluvremena Bosna igrala sa igračem manje, ali to gosti nisu uspjeli da iskoriste i naprave neki preokret ili čak nešto više, te tako Bosna sigurno završava prvo poluvrijeme vodstvom od pet razlike.

Naravno, ne propustite da za nekoliko minuta nastavite pratiti utakmicu iz KSC “Mladost”, samo na vašem portalu Visoko.co.ba, a sa vama su danas vaši reporteri Dario Božić i Enes Hodžić.

Uskoro se vraćamo, na početku drugog poluvremena.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Nakon prvih 30 minuta utakmice možemo konstatirati da je domaća ekipa odradila sjajan posao u prvom poluvremenu i da zasluženo vode na kraju prvog dijela, rezultatom 14:9. Ovakav rezultat je pokazatelj, prije svega dobre odbrane, ali i efikasnog napada koji je donio značajnu prednost protiv veoma jake i neugodne ekipe Dervente.

27’ – Pred sam kraj prvog poluvremena Bosna pravi sjajnu seriju od 3:0, povećavši tako svoje vodstvo na 13:7. Zaista sjajna partija mladih Visočana i odlična igra, koja je pokazatelj dobre pripreme i svih mogućnosti ove ekipe.

24’ – I dalje nema značajnijih promjena na parketu KSC “Mladost”. Bosna održava rezultat koji će im osigurati mirnu završnicu prvog poluvremena, te trenutno vode sa 10:7, što je sjajno, ukoliko sagledamo posljednjih nekoliko utakmica koje je Bosna otvarala ne baš tako dobro kao danas.

22’ – Bosna i dalje drži svoj tempo igre. Trenutno se igra gol za gol i rezultat glasi 9:5 u korist domaćih.

20’ – Pošto smo odgledali veoma efikasnih prvih petnaest minuta, ulazimo u nešto mirniji period ove utakmice, u kojoj ekipe pronalaze rješenja za povećanje rezultata u nastavku. Trenutno ekipa RK Bosna Centrotrans vodi rezultatom 8:4, ali evidentan je i pritisak gostiju, koji se trude preokrenuti ovaj meč u svoju korist.

18’ – Ipak nakon nekoliko dobro postavljenih konstrukcija u odbrani i nakon brzih i efikasnih kontranapada gosti iz Dervente postižu još dva pogotka i smanjuju rezultat na 7:4.

16’ – Ekipa iz Dervente pokušava nekako da nametne svoj ritam igre, što im vrlo teško polazi za rukom, te su u ovim trenucima postigli tek drugi gol, što je za 16 minuta utakmice veoma razočaravajuće.

14’ – Igra domaće ekipe na samom početku obećava jednu veliku pobjedu pred domaćom publikom. Bosna ponesena navijačima i sjajnim odbranama Hadžića preuzima ulogu favorita u ovoj utakmici.

Trenutni rezultat glasi 7:1 u korist ekipe RK Bosna Centrotrans.

11’ – Bosna povećava svoje vodstvo na 6:1.

Trenutno na tribinama KSC “Mladost” negdje oko 300 navijača, koji prave sjajnu atmosferu i bodre svoju ekipu do, nadamo se, pobjede na kraju meča.

U dosadašnjem dijelu utakmice briljirao je golman domaće ekipe, Hadžić, koji već sada na kontu ima 5 uspješnih odbrana, što se naravno odražava i na kompletan rezultat utakmice.

10’ – Bosna je sjajno otvorila utakmicu, te odličnom odbranom zaustavlja navalu gostujućih igrača. Ta sjajna odbrana realizovana je i iz nekoliko protunapada, te trenutni rezultat glasi 5:1.

Dakle, nakon solidne utakmice na stadionu Luke, u kojoj smo pratili visočke nogometaše, selimo se na parket KSC “Mladost” gdje je RK Bosna Centrotrans, koja se nalazi na 11. mjestu tabele, dočekuje neugodnu ekipu RK Derventa. koja zauzima 5. mjesto na tabeli. Inače, ova ekipa Dervente ostvarila je 3 pobjede i po jedan poraz i remi iz 5 odigranih utakmica, dok je domaćin Bosna upisao 2 poraza te jedan remi i pobjedu iz 4 odigrana susreta.

5’ – Nažalost zbog malih tehničkih problema kasnimo sa prenosom početka utakmice, ali se uključujemo izravno u petom minutu, pri rezultatu 3:0 u korist RK Bosne Centrotrans, protiv neugodne Dervente.

Bosna je utakmicu otvorila u sastavu: Hadžić, Skopljak, Burić, Čabaravdić, Balta i Spahić, u napadu, dok se u odbrani umjesto Spahića uključuje Hrnjić.

U nastavku više informacija dok pratimo utakmicu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE