SvijetEvropaBritanija će dodijeliti milijardu funti za sirijske izbjeglice

Britanija će dodijeliti milijardu funti za sirijske izbjeglice

Očekuje se da međunarodni donatori obećaju još milijarde dolara pomoći za Siriju na dvodnevnoj konferenciji u Bruxellesu koja je počela u utorak i za koju EU tvrdi da također mora pomoći u pripremi za eventualno okončanje rata.

Premijerka Theresa May fokusirat će britanska dodatna sredstva za stvaranje radnih mjesta i pružanje obrazovanja za izbjeglice, saopćila je vlada. Ta sredstva uključuju 840 miliona funti obećanih na konferenciji o pomoći Siriji održanoj u Londonu u februaru prošle godine.

UN su apelovale na osam milijardi dolara pomoći u ovoj godini, nadajući se novcu od zalivskih država kao i od evropskih donatora, prenosi Reuters.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE