ZDKKulturaBrzi momci udružuju snage: Tuka i Bigga snimaju spot za pjesmu "Speed"

Brzi momci udružuju snage: Tuka i Bigga snimaju spot za pjesmu “Speed”

Najbrži atletičar na svijetu u 2015. godini na 800 metara Amel Tuka i najbrži reper na Balkanu Jasmin Alić Bigga odlučili su udružiti svoju brzinu i snimiti spot za pjesmu “Speed” koja će se naći na novom albumu zeničkog repera.

Zenički reper Jasmin Alić Bigga, o kojem je portal Klix.ba u više navrata pisao, vrijedno radi na svom novom albumu čija će premijera biti 25. augusta ove godine. Kako bi svoje fanove obradovao, odlučio je nešto ranije javnosti predstaviti i spot za pjesmu “Speed” koji će snimati sa Amelom Tukom.

U razgovoru za Klix.ba Alić je kazao kako je pjesma “Speed” dugo najavljivana, a u kojoj će predstaviti svoje sposobnosti brzog repanja.

“Kako je pjesma ‘Speed’ nešto što već odavno najavljujem, nisam želio ništa prepustiti slučaju. Pjesma je znatno drugačija od svega što sam do sada radio, te je ustvari dokaz moje takoreći superiornosti u brzom repu, čime potvrđujem već davno nastalu izjavu da sam najbrži reper na Balkanu. Bržeg je ritma i govori o mom iskustvu u svijetu muzike kroz prizmu nekoga ko zna da je dobar i koliko vrijedi, ali konstantno nailazi na prepreke. Samim tim dokazivanjem i agresivnošću u pjesmi pokušavam preći preko tih prepreka. Mislim da će se dosta ljudi pronaći u pjesmi, jer svi mi vjerujemo u sebe, znamo koliko vrijedimo, ali nešto nam uvijek smeta na putu ka uspjehu”, kazao je Alić.

Saradnja sa Tukom uspostavljena je i prije njegovog rezultata u Monte Carlu kada je postao najbrži čovjek na 800 metara u 2015. godini.

“Amel i ja se poznajemo dugo, te sam mu davno predložio tu ideju da nekad bude u mom spotu na nekoj bržoj pjesmi. Takve su okolnosti da je taj dogovor pao baš sada za pjesmu ’Speed’. Želio sam napraviti tu vezu između brzine mog repa i njegove brzine na terenu. To je bila glavna ideja, da spojimo dvije slične stvari iz dva različita svijeta. Amelov nedavni niz pobjeda i svijetskih uspjeha su meni dali samo još više motivacije za ovaj projekat”, dodao je Alić.

Iako nije htio otkriti puno detalja o spotu, Alić je istakao da će se spot za pjesmu “Speed” dosta razlikovati od njegovih proteklih spotova koje je snimio.

“Spot će biti veoma zabavan i veseo, za razliku od skoro svih mojih prethodnih spotova. Pokušat ćemo da predstavimo sukob naša dva svijeta i učiniti to što zanimljivijim, ali da ne skrećemo pažnju sa pjesme koja je prije svega fokus ovog projekta. Nadam se da će se ljudima svidjeti to što smo spremili, te da će uživati u našoj brzini”, zaključio je Alić.

Tuka je također izrazio zadovoljstvo što će biti dio ovog projekta. Početak snimanja spota se očekuje uskoro.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE