Naslovnica BiH Kultura “Buba u...

“Buba u uhu” i “Don Giovanni” na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo

Na sceni Narodnog pozorišta Sarajevo u petak, 14. aprila, sa početkom u 19:30 sati bit će izvedena komedija "Buba u uhu" u režiji Admira Glamočaka. Dan poslije solisti i Hor Opere Narodnog pozorišta Sarajevo izvest ć e W. A. Mozartovu operu "Don Giovanni" u režiji Aleksandra Nikolića.

55
PODIJELI

“Buba u uhu” jedan je od najboljih i najčešće izvođenih Feydeauovih pozorišnih komada. Njegove duhovite, otkačene i virtuozno napisane tekstove obožava publika u cijelom svijetu. Feydeauovo pozorište je blisko farsi, prepuno bučne komike, nevjerojatnih zapleta i apsurda.

U ovoj komediji koja se ne propušta igraju: Aldin Omerović, Sanela Pepeljak, Aleksandar Seksan, Admir Glamočak, Snežana Bogičević, Izudin Bajrović, Emina Muftić, Senad Bašić, Alen Muratović, Tatjana Šojić, Merima Lepić, Riad Ljutović, Vedran Đekić. Scenografiju i kostime za predstavu uradila je Vanja Popović.

“Don Giovanni” je izvanredno moderna opera nadahnuta muzikom Mozarta koji na svoj poseban način vlada tragičnim i komičnim situacijama, pojedinačnim i grupnim prizorima te vokalnim i instrumentalnim dionicama i kroz operu sugeriše svoj odnos prema vječnoj temi o lomitelju ženskih srdaca. Mozart je stvorio vječno popularno djelo koje plijeni zanimanje publike.

Fantastična režija i briljantna izvedba solista i Hora Opere Narodnog pozorišta Sarajevo uz pratnju orkestra Sarajevske filharmonije čine ovu operu predstavom za sve generacije koju zaista morate pogledati.

klix.ba/visoko.co.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.