BiHPolitikaBudimir: Zakon o negiranju genocida potreban kako bi manjinu izdvojili od poštene...

Budimir: Zakon o negiranju genocida potreban kako bi manjinu izdvojili od poštene većine

Čović je obećao da hrvatski ministri u Vijeću ministara BiH neće podržati nijedno zakonsko rješenje u kojem nisu uvaženi i stavovi iz Republike Srpske.

S druge strane, Živko Budimir, penzionisani general HVO-a ne razmišlja kao Čović. On je u komentaru za agenciju Patria rekao da je Bosni i Hercegovini itekako potreban zakon koji bi zabranio negiranje genocida „ne da bi se okrivio cijeli srpski narod, već da bi se kaznili zločinci“.

– Mi u BiH trenutno imao teror manjine nad većinom. Manjina koja je činila zločine sada teroriše većinu, a sve kako bi ostali na vlasti i zaštiti svoja nedjela – rekao je Budimir, dodajući da je tu manjinu, u sva tri naroda potreno što prije skloniti kako bi većina živjela u miru. On je rekao i to da najveći broj Srba u BiH nije bio za rat, i nisu se slagali sa tadašnjom politikom, te da i danas ispaštaju zbog manjine koja je činila zločine.

Izmjene Krivičnog zakona BiH predložilo je Ministarstvo pravde BiH na čijem čelu je HDZ-ov ministar Josip Grubeša, ali je Čović svejedno najavio rušenje zakona, piše NAP.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE