SportKošarkaBudućnost bolja od Cedevite na otvaranju ABA lige

Budućnost bolja od Cedevite na otvaranju ABA lige

Košarkaši Budućnosti slavili su večeras na otvaranju ABA lige u gostima kod Cedevite sa 80:70. Bio je ovo svakako derbi prvog kola, a Budućnost je na kraju slavila sigurnu pobjedu. Gosti su nakon prve dionice bili nešto bolji te su vodili sa dva poena razlike (18:16). Druga četvrtina bila je izjednačena (16:16), pa se na poluvrijeme otišlo sa prednošću gostiju. Cedevita je u trećoj četvrtini bila nešto bolja pa je uspjela da preokrene rezultat, ali posljednja četvrtina donijela je potpunu dominaciju gostiju koji su slavili sa 13 razlike te ostvarili pobjedu na kraju. Budućnost je do pobjede vodio Nemanja Vranješ sa 22 poena, dok je Williams dodao 12. S druge strane, Stockton je za domaći tim ubacio čak 26 poena. Džanan Musa je na parketu proveo šest minuta, ali se nije upisao u strijelce. Imao je jedan pokušaj za tri poena, ali nije bio precizan.

(sportsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE