Buhte s makom

Sastojci

Tijesto

1 kvasac

500 g glatkog brašna

8 žlice šećera

6 žlica ulja

10 žlica otopljenog maslaca

2 žumanjka

3,6 dl mlijeka

Nadjev:

200 g mljevenog maka

100 g šećer

1 vanilin šećer

1-1,5 dl vrućeg mlijeka

Maslac za premazivanje

Priprema:

1.Tijesto

Kvasac i žlicu šećera preliti 1-2 dl toplog mlijeka, promiješati. Ostaviti na toplom 10 minuta. Dignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima, umijesiti  tijesto i pokriveno ostaviti stajati na toplom oko 45 minuta. Tijesto tanko razviti i podijeliti na 18 pravokutnika. U sredinu svakog pravokutnika staviti žličicu nadjeva i oblikovati duguljastu buhtlu. Slagati ih u pekač s masnim papirom i ostaviti stajati oko 15 minuta. Buhtle premazati otopljenim maslacem i peći u zagrijanoj pećnici 40-45 minuta na 180 ̊C.

2.Nadjev

Mljeveni mak i šećer preliti vrućim mlijekom i ohladiti.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE