Sastojci
Tijesto
1 kvasac
500 g glatkog brašna
8 žlice šećera
6 žlica ulja
10 žlica otopljenog maslaca
2 žumanjka
3,6 dl mlijeka
Nadjev:
200 g mljevenog maka
100 g šećer
1 vanilin šećer
1-1,5 dl vrućeg mlijeka
Maslac za premazivanje
Priprema:
1.Tijesto
Kvasac i žlicu šećera preliti 1-2 dl toplog mlijeka, promiješati. Ostaviti na toplom 10 minuta. Dignuti kvasac pomiješati s navedenim sastojcima, umijesiti tijesto i pokriveno ostaviti stajati na toplom oko 45 minuta. Tijesto tanko razviti i podijeliti na 18 pravokutnika. U sredinu svakog pravokutnika staviti žličicu nadjeva i oblikovati duguljastu buhtlu. Slagati ih u pekač s masnim papirom i ostaviti stajati oko 15 minuta. Buhtle premazati otopljenim maslacem i peći u zagrijanoj pećnici 40-45 minuta na 180 ̊C.
2.Nadjev
Mljeveni mak i šećer preliti vrućim mlijekom i ohladiti.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.