Lokalne TemeKulturaBZK Preporod: Izložba levhi "Priča o formama imena Muhammed a.s."

BZK Preporod: Izložba levhi “Priča o formama imena Muhammed a.s.”

Bošnjačka zajednica kulture “Preporod” Visoko Vas sa posebnim zadovoljstvom poziva na izložbu levhi Priča o formama imena
Muhammed a.s. autora Ferid Abdul Rahim Al-ali-ja iz Kuvajta.

Promotor izložbe je prof.dr. Ćazim Hadžimejlić, a izložba će biti otvorena u prostorijama BZK Preporoda od 11. do 15. februara 2017. godine u ulici Alije Izetbegovića br. 14.

Specifičnost ove izložbe je da na svakoj levhi piše “Muhammed resulallah” na različit način, a svaku od njih autor je posebno uobličio. Do sada je uradio 500 stotina levhi. Zahvaljujući prof. dr. Ćazimu Hadžimejliću Visoko je jedan od rijetkih gradova u Bosni i Hercegovini koji će imati priliku da vidi  ovu vrijednu izložbu.

Radujemo se Vašem dolasku na otvaranje izložbe u subotu 11. februara 2017. godine u 11:00 sati.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE