BiHPolitikaČavić: Optimistično ulazimo u izbornu godinu

Čavić: Optimistično ulazimo u izbornu godinu

Čavić vjeruje da će iduće godine politička poruka Saveza za promjene dobiti afirmaciju među građanima Republike Srpske.

“Stvari se moraju mijenjati, promjene u društvu su neminovne, ali moraju doći normalno u izbornom ciklusu”, rekao je Čavić u Novom Gradu, gdje je obilježena krsna slava NDP-a – Sveti Ćirilo i Metodije.

Čavić kaže da je NDP najjači kritičar politike vlasti i da od toga neće odustati, iako nije lako biti u opoziciji tolike godine.

Kada je riječ o predstojećem izjašnjavanju Narodne skupštine o povjerenju Vladi Republike Srpske Čavić kaže da to pitanje vidi iz dva ugla – prvi je tehnički i odnosi se na potreban broj glasova, a drugi je suštinski, bitniji, kakvi su argumenti za tu inicijativu.

“Ovo je potpuno ustavna inicijativa za koju postoji dovoljan broj glasova u Narodnoj skupštini, prema Poslovniku o radu, da bi se ona našla na dnevnom redu”, rekao je Čavić.

Generalni sekretar NDP-a Nikola Kužet kaže da su u toku aktivnosti u vezi sa unutrašnjom reorganizacijom stranke. “Stranka je stabilna i brzo ulazimo u pregovore sa našim koalicionim partnerima, članicama Saveza za promjene, o nastupu na izborima 2018. godine”, rekao je on.

Kužet je naveo da postoji veliko interesovanje manjih stranaka koje žele da pregovaraju o zajedničkom nastupu na narednim izborima.

Proslavi krsne slave NDP-a u Novom Gradu prisustvovali su i predsjednici SDS-a Vukota Govedarica i SRS Republike Srpske Milanko Mihajilica, te generalni sekretar PDP-a Perica Bundalo.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE