BiHPolitikaČavka: Blic po nalogu vladajućih elita širi paniku od našeg pokreta!

Čavka: Blic po nalogu vladajućih elita širi paniku od našeg pokreta!

“U Blicu je izašao članak koji se naslanja na razgovor iz emisije ‘Ja biram goste’ na TV1 gdje smo o političkom učešću povratnika govorili ministar Edin Ramić, Ćamil Duraković, Nedim Jahić, Almir Salihović i ja. Jasno je da je medije koji su vezani za vlast u RS strah od političkog organizovanja ‘trećeg puta’ u RS-u koji će okupiti zdrave politike i ponuditi alternativu ne samo Bošnjacima i Hrvatima, već svima koji se ne slažu sa vladajućom politikom”, poručio je zastupnik Čavka.

“Savez za bolju budućnost će biti dio pozitivne priče i izgradnje nove platforme povratnika i probosanskih snaga. Očekujem da će načelnik Ćamil Duraković imati političkog autoriteta i učiniti maksimum da u tu priču uvuče SDP, DF, GS i Našu stranku kao stranke ljevice. Također, imaćemo podršku Stranke za BiH, Stranke dijaspore, nezavisnih načelnika. Ne kriju spremnost na saradnju ni lideri Stranke demokratske akcije. Mislim da je federalni ministar Edin Ramić sa ‘Platformom 2030’ pokazao da nam je nužna jedna dugoročna politika i jasni ciljevi. Vrijeme je da gradimo novi pokret zajedno, bez fragmentacije političkih stranaka, već upravo suprotno – jedinstvom u RS-u”, zaključio je Čavka.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE