SportKošarkaCedevita teško do pobjede, šest poena Muse

Cedevita teško do pobjede, šest poena Muse

Košarkaši Cedevite očekivano su slavili pobjedu Karpoša rezultatom 81:77. Džanan Musa je ubacio šest koševa u pobjedi svog tima. Meč protiv Makedonaca košarkaši Cedevite su očito olako shvatili te nisu uspjeli da ostvare laganu pobjedu, već su morali dobro da se potrude za nju. Gosti su prvu dionicu dobili sa 14:20, a sa istim ritmom su nastavili i u drugoj četvrtini, te na pauzu otišli sa prednošću od 36:39. U trećoj dionici lomio se meć, a domaći su upravu pred kraj ove dionice uspjeli da pređu u vodstvo koje su držali do kraja. Iako se Makedonci ni u posljednjoj dionici nisu predavali, Zagrepčani su slavili pobjedu sa četiri koša razlike. Pred sami kraj meča trener gostiju Nikolić, imao veoma zanimljiv time-out, a u jednom trenutku igračima je rekao: Sada ću da nabodem nekog od vas!
Arapović sa 16 i Bilan sa 14 bili su najefikasniji u pobjedničkoj ekipi, a bh. reprezentativac Musa, ubacio je šest koševa za deset minuta na parketu. Najbolji strijelac meča bio je Labović iz Karpoša sa 27 koševa.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE