ZDKSportČelik deklasirao Vitez

Čelik deklasirao Vitez

Nogometaši Čelika upisali su petu prvenstvenu pobjedu. U okviru 12.kola BH telekom premijer lige sa visokih 6:1 pobjedili su komšije iz Viteza.Pobjednik je praktično riješen već u prvih 45 minuta igre. Domći su poveli u 13 minuti golom Popovića. Na 2:0 povisio je Karić u 32 minuti. Selimović je bio strijelac za 3:0 u 42 minuti.

Minut kasnije u listu strijelaca za 4:0 upisao se Bajraktarević. U drugom dijelu publika je vidjela još tri pogotka. Gosti su smanjili preko Fajića u 57 minuti na 4:1. Semir Bajraktarević u 60 minuti upisao se u listu strijelaca po drugi put za 5:1. Konačan rezultat od 6:1 postavio je Čolić tri minute prije kraja susreta. Bila je ovo peta prvenstvena pobjeda zeničkog premijer ligaša za šesto mjesto na tabeli sa 19 bodova.

U narednom 13. kolu Čelik gostuje kod Željezničara. Prije toga u srijedu 21.oktobra u okviru osmine finala Kupa Čelik će ugostiti Slobodu iz Tuzle.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE