ZDKSportČelik dočekuje Zrinjski na Bilinom polju

Čelik dočekuje Zrinjski na Bilinom polju

Crveno-crni iz Zenice, koji su nešto lošije otvorili drugi dio sezone (remijem sa Travnikom kod kuće i porazom kod Sarajeva), dočekuju zahuktali Zrinjski, kandidata za titulu prvaka BiH.

Plemiće, koji su u prošlom kolu “skinuli skalp” Širokom Brijegu na Pecari, predvode Jasmin Mešanović i Benjamin Čolić, koji i nisu tako davno igrali u Čeliku, a na drugoj strani je Fenan Salčinović, koji je u svojoj karijeri igrao za Zrinjski.

“Ja sam igrao za taj klub i, osim jednog detalja kojeg se ne bih prisjećao, za taj klub i ljude me vežu lijepe uspomene. Koliko pratim Premijer ligu BiH, nikada niko na Pecari nije dao četiri gola. Ovom Zrinjskom je to uspjelo i to dovoljno govori sa kakvim rivalom igramo. Ne tražim alibi, samo upozoravam. Imamo kvalitetu, nikoga se ne bojimo na Bilinom polju, ali ni na strani, što smo pokazali na Koševu. Zaželio sam se utakmica i daću sve od sebe da pomognem ekipi da pobijedimo”, poručio je Salčinović.

U odnosu na meč na Koševu, koji su izgubili od Sarajeva (1:2) golom u trećoj minuti sudijske nadoknade, zenički premijerligaš će biti jači za pomenutog Salčinovića (odradio četiri meča suspenzije zbog crvenog kartona u prvom dijelu sezone), te Anela Dedića, Emira Jusića i Harisa Heću, koji su pauzirali zbog tri žuta kartona. Zbog kartona će, međutim, sad izostati Semir Bajraktarević i povrijeđeni Zlatko Kazazić.

Direktan TV prenos

“Dolazi nam kvalitetan Zrinjski sa odličnim igračima i trenerom, ali vjerujemo da ih možemo pobijediti. O kvaliteti rivala dovoljno govori podatak da su u prošlom kolu u Širokom Brijegu od 0:2 preokrenuli rezultat u svoju korist. Očekujem da će moji igrači dati maksimum i da ćemo se na kraju radovati”, kazao je Elvedin Beganović, šef struke NK Čelik.

Susret se igra u 17 sati, uz prenos na Arenasportu, a glavni sudija je Edin Jakupović iz Bihaća.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE