ZDKSportČelik na Bilinom Polju savladao Mladost

Čelik na Bilinom Polju savladao Mladost

Čelik je jučer pobijedio Mladost na Bilinom Polju rezutatom 1:0, a jedini pogodak za Zeničane postigao je Smriko.

Na samom početku meča u Zenici nije bilo previše prilika i igralo se oprazno s obje strane, a onda je prvi prema golu Mladosti zaprijetio Smriko, ali je šutirao ravno u Velića.

Nakon toga, uslijedio je otvoren meč gdje su i jedna i druga tražile pogodak, a u takvoj igri jednostavno je neko morao postići pogodak i to je bio Čelik. Igrala se 25. minuta kada Smriko ostaje sam u kaznenom prostoru Mladosti i lijepo glavom pogađa za veliko slavlje domaće publike.

Gosti su odmah pokušali stići do poravnanja, ali je Aladin Šišić šutirao samo u Ružića koji je spasio domaću ekipu sjajnom odbranom.

Do poluvremena Dilaver je imao priliku postići i drugi gol za Zeničane, ali nije bio precizan.

Početak drugog poluvremena bio je gotovo identičan kao i prvog. Tempo igre bio je spor i nije bilo pravih prilika sve do 57. minute kada Dilaver propušta pospremiti loptu u praznu mrežu, a nakon toga Velić je odbranio udarac Šišića.

Čelik je nastavio s napadima, ali nikako nije uspio postići drugi pogodak, da bi na drugoj strani udarac Šišića u 76. odbranio Ružić, a do kraja meča Čelik je sačuvao minimalnu prednost i upisao veoma važna tri boda.

Čelik: Ružić, Regoje, Dilaver, Brković, Jusić, Bureković, Sadiković, Pezer, Hećo, Šišić, Smriko.

Mladost: Velić, Gaić, Laštro, Husić, Sušić, Musić, Šišić, Maksimović, Šećerović, Ramović, Isaković.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE