ZDKSportČelik se priprema za Olimpik: Na Otoku bez Salčinovića, upitan i Dujković?

Čelik se priprema za Olimpik: Na Otoku bez Salčinovića, upitan i Dujković?

Nogometaši Čelika jučer su odradili trening na Bilinom polju, crno-crveni se pripremaju za narednu utakmicu i gostovanje kod Olimpica. Zeničani ovog proljeća još nemaju poraza, ali su u sedam odigranih utakmica uspjeli ostvariti samo jednu pobjedu. Naredna utakmica za izabranike Borisa Pavića je veoma bitna kao i svaka do kraja prvenstva. Imperativ pozitivnog rezultata je u svakoj utakmici, zbog bodovnog zaostatka, a to se posebno odnosi na Olimpic, kome će protiv Čelika vjerovatno biti zadnja šansa da uhvati priključak za ostalim ekipama.

Stručni štab Zeničana za narednu utakmicu neće moći računati na usluge Fenana Salčinovića, koji je protiv Mladosti i Metalleghea igrao povrijeđen, odnosno nije izliječio staru povredu, tako da će propustiti meč na Otoci kako bih bio spreman za utakmicu protiv Širokog Brijega na Bilinom polju. Problem s povredom ima i trenutno prvi golman Ratko Dujković, kojeg muči aduktor, ali se nadaju da će on u petak ipak biti na golu Čelika. Ako ne bude mogao, Čelik ima dobre golmane u vidu Ružića i Bukvića, tako da je golmanska pozicija u Čeliku veoma dobro pokrivena.

Vernes Islamagić se oporavio od povrede, ali još trenira po posebnom programu, te se u narednim danima očekuje da i on ponovo bude u punom treningu zajedno s ostatkom ekipe.

Čelik je protiv Olimpica već igrao dva puta ove sezone, na Otoci je bilo 3:0 za domaćina, dok je u Zenici Čelik uzvratio istom mjerom, te je identičnim rezultatom 3:0 porazio klub iz Sarajeva.

 

Visoko.co.ba/Sportzdk.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE