ZDKSportČelik uoči komšijskog derbija: Pobjeda može biti ključna u borbi za opstanak

Čelik uoči komšijskog derbija: Pobjeda može biti ključna u borbi za opstanak

U 22. kolu BHT Premijer lige Bosne u Hercegovine Čelik će na Bilinom polju ugostiti ekipu Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Nakon tri remija u nizu, domaći nogometaši su pod imperativom pobjede, s obzirom na to da ih čeka grčevita borba za opstanak, dok izabranici Husrefa Musemića rasterećeno ulaze u ovaj meč.

“Svaka naredna utakmica za Čelik je najbitnija. Ova za nas nosi imperativ pobjede nakon tri remija. Mladost je klub koji jako dobro igra u ofanzivnom dijelu igre, ali bez obzira na to mi nemamo mnogo izbora i moramo da krenemo po pobjedu. Momci su dobro radili proteklu sedmicu i svjesni su situacije u kojoj se nalazimo. Uvjeren sam da će dati sve od sebe da osvojimo ova tri važna boda”, kazao je Nedim Jusufbegović, šef stručnog štaba NK Čelik.

Jedna od glavnih uzdanica Jusufbegovića, kada je u pitanju centralni dio terena, jeste Aldin Šišić, nogometaš koji je upravo iz Mladosti stigao na Bilino polje i dobro poznaje protivnika.

“Dobro poznajem ekipu Maldosti i oni su uvijek neugodan protivnik, posebno nama u ovom trenutku. Stvaraju mnogo šansi tokom utakmice, ali bez obzira na to mi moramo preuzeti više rizika i krenuti prema naprijed. Dat ćemo sve od sebe da ostvarimo ta tri vrijedna boda, koja će za nas možda biti i ključna kada je opstanak u pitanju”, kazao je Šišić.

Vrijedi naglasiti kako će u subotu u saradnji sa Institutom za zdravlje i sigurnost hrane, nogometaši obilježiti Dan osoba sa Down sindromom, pa će tako nogometaši na teren istrčati u šarenim čarapama.

Podsjetimo, Čelik i Mladost očekuju još dva meča u Ligi za opstanak.

Visoko.co.ba/Faktor.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE