SportNogometCelta pobijedila Las Palmas, tri gola u mreži gostiju

Celta pobijedila Las Palmas, tri gola u mreži gostiju

U 10. minuti utakmice se zatresla prečka gola Las Palmasa nakon snažnog udarca Sancheza, a tri minute kasnije je grešku odbrane gostiju iskoristio Rossi te pogodio mrežu Las Palmasa za vodstvo domaće ekipe.

Igrala se 27. minuta kada je Cabral dugom loptom uposlio Aspasa, koji je prevario nekoliko protivnika, ušao u šesnaesterac i na kraju šutirao pored gola.

U 34. minuti je nogometaš Las Palmasa David Simon pogodio mrežu Celte, no, gol je poništen zbog ofsajda.

Tri minute kasnije je Celta udvostručila svoje vodstvo golom koji je postigao Rossi.

Mogao je Las Palmas smanjiti zaostatak da je Gomez bio precizniji u 41. minuti. Igrač gostiju Gomez je pogodio prečku, tako da promjene rezultata nije bilo. Celta je nakon prvog poluvremena vodila 2:0.

Celta je s dobrom igrom nastavila u drugom poluvremenu, a Rossi je svojim drugim golom na večerašnjoj utakmici nakon solo akcije u 57. minuti povisio vodstvo domaćih na 3:0.

Ekipa Las Palmasa je uspjela smanjiti zaostatak na dva gola u 80. minuti, kada je pogodio Bigas. Mogli su gosti do novog pogotka šest minuta kasnije, ali je Viera šutirao pored gola Celte.

Do kraja utakmice se rezultat nije mijenjao, ostalo je 3:1 za Celtu, koja je 10. na tabeli s 41 bodom, dok je Las Palmas 12. s 35 osvojenih bodova.

Tabela:

Visoko.co.ba/Klix.ba

Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE