ZDKSportČetiri zeničke ekipe na Turniru F4

Četiri zeničke ekipe na Turniru F4

Košarkaški savez BIH po drugi put organizuje završnicu Lige mladih, turnir F 4 na kojem će učestvovati po četiri najbolje ekipe u pet kategorija.

Na ovogodišnjoj završnici Zenica će imati četiri predstavnika:  KŽK Čelik, košarkaški klubovi  Abeceda, Kengur i OKK Čelik. Polufinalni mečevi na programu su u petak. Kadetkinje Kengura koje su ujedno i najmlađa ekipa na turniru igraju protiv Mladog Krajišnika iz Banjaluke.
U konkrenciji kadeta, ekipu Abeceda trenera Behudina Bajgorića, očekuje duel sa košarkaškom ekipom Rookye iz Banja luke. Juniorska ekipa Ženskog Košarkaškog kluba Čelik na Finel Four odlazi sa najjačom ekipom i glavni su favoriti za osvajanje titule. Prva prepreka je ekipa Livna.
Juniore Čelika očekuje najteži zadatak. U polufinalu protivnik im je Igokea iz Aleksandrovca. Zeničkom timu učinjenja je i velika nepravda kada je u pitanju širi spisak juniorske reprezentacije BiH, sa koje su izostavljeni zenički košarkaši. Finalni susreti Lige mladih košarkaškog saveza BiH na programu su u subotu, 24. juna, u Sarajevu od 10,30.

 

 

Visoko.co.ba/Rtvze.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE