SportKošarkaChicago opet slavio u Bostonu, Toronto izjednačio protiv MIlwaukeea

Chicago opet slavio u Bostonu, Toronto izjednačio protiv MIlwaukeea

Tri meča prve runde play-offa u košarkaškoj NBA ligu su odigrane sinoć. Toronto je uspio slaviti u drugom duelu na svom terenu protiv Milwukeea sa 106:100 i tako izjednačiti rezultat u seriji na 1:1. De Rozan sa 23 poena je predvodio domaćina do pobjede, dok je u poraženom sastavu najefikasniji bio Antetokounmpo sa 24 poena. Naš Mirza Teletović je igrao 12 minuta i nije postizao poene. Najuspješnija ekipa Istočne konferencije Boston je pred eliminacijom već u prvoj rundi, jer je Chicago slavio i u drugom ogledu kao gost sa 111:97. Butler i Wade sa po 22 poena su predvodili pobjednički tim, a u poraženom sastavu je Rondo ubacio 11 poena. LA Clippersi su u Zapadnoj konferenciji savladali Utah na savom terenu sa 99:91 i tako su izjednačili rezultat u seriji na 1:1. Griffin je sa 24 poena bio najefikasniji u domaćem sastavu, dok je za Utah Hayward postigao 20 poena. Večeras se sastaju: Washington – Atlanta, Houston – Oklahoma i Golden State – Portland.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE