Recept za 2 osobe, vrijeme pripreme 30 min.
Sastojci
50g golica
50g suncokret sirov
50g susam
50g laneno seme
50g zobene pahuljice
2 jaja
600g pileći file
Priprema
U blenderu samljeti sve sastojke
Piletinu isjeći na malo deblje komade
U jednom tanjuru odvojiti jaja a u drugom suhe sastojke
Topiti u jaja pa u suhe sastojke i staviti u pleh.
Koristiti papir za pečenje.
Dodati po ukusu so i biber.
20 minuta na 220 stepeni
Posluživanje
Može stajati u frižideru i do 3 dana, odličnog je ukusa čak i kada je hladno.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.