Sastojci:
- 250 gr putera sobne temperature
- 125 gr šećera
- 125 gr smeđeg šećera
- prstohvat soli
- 2 jaja
- 1 kašićica vanilije
- 1 ravna kašićica praška za pecivo
- 1/4 kašićice sode bikarbone
- 350 gr brašna
- 300 gr čokoladnih kapljica
- 150 gr oguljenih sitno nasjeckanih badema
Priprema:
Rernu zagrijati na 190°. Pleh obložiti papirom za pečenje. Puter, šećer i vaniliju pjenasto umutiti pa dodati jedno po jedno jaje poslije svakog muteći po 1 minutu.
Dodati mješavinu brašna, soli, praška za pecivo i sode i kratko umijesšti. Na kraju umiješati 3/4 čokoladnih kapljica i bademe.
Kašikom vaditi smjesu na pleh ostavljajući mjesta između svakog minimalno 5 cm.
Posipati ostatkom cčkoladnih kapljica pa lagano pritisnuti kašikom da se smjesa malo raširi. Peći 14 minuta.
Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.
Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.