SportRukometČile iznenadio Bjelorusiju, ostali favoriti slavili

Čile iznenadio Bjelorusiju, ostali favoriti slavili

Na Svjetskom prvenstvu za rukometaše u Francuskoj je odigrano još sedam utakmica grupne faze. U okviru drugog kola grupe A, Francuska je očekivano deklasirala Japan sa 31:19 U grupi C smo vidjeli prvo veliko iznenađenje, jer je Čile bio bolji od Bjelorusije sa 32:28. U ovoj grupi je odigran i derbi dana u kojem je evropski prvak Njemačka savladala Mađarsku sa 27:23. Hrvatska je teže od očekivanog bila bolja od Saudijske Arabije sa 28:23. U grupi D je prvak Afrike Egipat, bio bolji od aktuelnog vice-prvaka svijeta Katara sa 22:20. Švedska je deklasirala Bahrein sa 33:16, a olimpijski pobjednik Danska je savladala Argentinu sa 33:22. Danas se na SP igra još sedam utakmica. Prvi će na teren od 14:45 Brazil i Poljska iz grupe A, te Island i Slovenija iz grupe B. U 17:45 će igrati iz grupe B Tunis i Španija, te iz grupe A Norveška i Rusija. Tri meča se igraju od 20:45. Derbi dana igraju Mađarska i Hrvatska u okviru grupe C, u grupi B će igrati Angola i Makedonija, a u grupi D Egipat i Danska.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE