“Power Rangers” je akcijska avantura reditelja Deana Israelitea, a glavne uloge u filmu tumače Elizabeth Banks, Bryan Cranston, Dacre Montgomery…

Radnja filma prati pet običnih tinejdžera, koji moraju postati neka vrsta superheroja kada saznaju da je njihov mali grad Angel Grove zajedno sa svijetom na rubu uništenja jer mu prijeti invazija vanzemaljaca. Ubrzo otkrivaju da su oni jedini koji mogu spasiti Zemlju od propasti. No, kako bi to učinili, morat će prevladati svoje lične probleme prije nego bude prekasno, te se udružiti kao Power Rangersi.

“Trag života” (Life) je naučno-fantastični triler reditelja Daniela Espinosae, a u glavnim ulogama su Jake Gyllenhaal, Rebecca Ferguson i Ryan Reynolds.

Priča naučno-fantastičnog trilera vrti se oko šesteročlane posade na međunarodnoj svemirskoj stanici koja se nalazi na rubu jednog od najvažnijih otkrića u historiji civilizacije: prvog dokaza života na Marsu. Kako posada polagano počinje svoje istraživanje, njihove metode dovode do neželjenih posljedica, novi oblik života pokazuje se puno inteligentnijim nego što je to iko mogao očekivati.

“Noćne zvijeri” (Nocturnal Animals) je drama, triler reditelja Toma Forda, dok glavne likove u filmu tumače Amy Adams, Jake Gyllenhaal, Michael Shannon.

Nominirana za nagradu Oscar, Amy Adams i Jake Gyllenhaal su razvedeni te otkrivaju tamnu istinu jedan o drugom u knjizi Noćne životinje. Susan Morrow živi neispunjen život sa suprugom Huttonom Morrowom. Jedan vikend, kad Hutton ode na poslovni put, Susan dobija paket od svoga bivšeg muža Edwarda Sheffielda. To je roman “Noćne životinje”, koji je on napisao, a s kojim se nije godinama čula niti vidjela. Susan odluči pročitati roman, koji je posvećen njoj, te se odluči susresti s njim.

“Chips” je komedija reditelja Daxa Sheparda, a glavne uloge tumače Michael Pena, Dax Shepard i Jessica McNamee.

Shepard je policajac Jon Baker, a Michael Pena policajac Frank Poncherello, poznat kao i Ponch. Ova dva srednjovječna policajca su se upravo prijavila da patroliraju Los Angelesom i to iz posve različitih razloga – Baker je bivši profesionalni vozač motora koji pokušava spasiti svoj brak, a Ponch samouvjereni agent na tajnom zadatku.

klix.ba/visoko.ba