ZanimljivostiCinizam na društvenim mrežama nakon historijske greške

Cinizam na društvenim mrežama nakon historijske greške

Društvene mreže prepune su ciničnih komentara nakon blamaže organizatora dodjele Oskara, na kojoj je pogrešan film proglašen pobjednikom, a neki od korisnika pitaju da li su opet za sve krivi ruski hakeri. Ceremonija dodjele nagrada Američke filmske akademije nije prošla bez skandala.

Greškom organizatora koji su pobrkali koverte, glumci Warren Beatty i Faye Dunaway proglasili su “La la land” najboljim ostvarenjem godine. Međutim, kada su se autori filma već svima zahvalili zbog nagrade, rečeno je da je pobjednik, ipak, film “Mjesečina”.

Ova greška je postala najupečatljiviji trenutak ceremonije, a korisnici društvenih mreža su odmah, neki šaljivo, a neki i ozbiljno, predložili da se za sve ponovo okrive “ruski hakeri i KGB”.

“Kongres SAD mora sprovesti istragu… Glumac Warren Beatty je tajni agent nepostojećeg KGB-a, radi za Putina i Trumpa…”, neki su od mnogobrojnih ciničnih komentara.

Warren Beatty objašnjava kako je oproglasio “La la land” za pobjednika, umjesto filma “Mjesečina”, koji je pravi pobjednik.

“Pogledao sam i pomislio, čudno da piše: `Najbolja glumica`. Možda je štamparska greška. Ne znam šta se dogodilo. To je sve što mogu reći”, objašnjava čuveni holivudski glumac.

Oskarovsku priču sa pogrešnim kovertama neki korisnici društvenih mreža su šaljivo povezali sa rezultatom predsjedničkih izbora u SAD i optužbama na račun Rusije da stoji iza hakovanja mnogobrojnih podataka iz Amerike.

Ipak, neki posmatrači najveće blamaže u istoriji dodjele Oskara nisu sigurni da je sve bila slučajnost:

“Ako su organizatori `pobrkali` dvije posljednje nominacije (za glumicu i za najbolji film), zašto su na scenu istovremeno iznijeli tri koverte?”

Inače, cijela ceremonija dodjele Oskara protekla je u izvrgavanju ruglu politike američkog predsjednika Donalda Trumpa, koji je neomiljen u Hollywoodu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE