PreporukaLikeČlanovi ABBA-e nakon 30 godina nastupili zajedno

Članovi ABBA-e nakon 30 godina nastupili zajedno

Sva četiri člana ABBA-e pojavili su se zajedno u Švedskoj i iznenadili svoje fanove spontanim izvođenjem svoje pjesme.

Zvijezde su se okupile u nedjelju na privatnoj zabavi kako bi proslavili 50. godišnjicu partnerstva između autora njihovih pjesama Bjorna Ulvaeusa i Bennyja Anderssona. Tokom gala večeri, Agnetha Faltskog i Anni-Frid Lyngstad izvele su ABBA-inu pjesmu “The Way Old Friends Do”.

Ulvaeus i Andersson pridružili su im se na kraju pjesme, označavajući prvi nastup banda u 30 godina. Snimci nastupa tek treba da se objave ali su se slike kvarteta već pojavile na društvenim mrežama.

Otkako je pobijedila na takmičenju za Pjesmu Eurovizije 1974., ABBA je prodala skoro 400 miliona albuma širom svijeta. “Mamma Mia!”, mjuzikl zasnovan na njihovim hitovima i u produkciji Ulvaeusa i Anderssona, vidjelo je više od 50 miliona ljudi, prenosi BBC.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE