Lokalne TemeKulturaČlanovi KUD-a "Visoko" u Bartinu

Članovi KUD-a “Visoko” u Bartinu

Članovi Kulturno-umjetničkog društva “Visoko” su jučer stigli u turski grad Bartin. U Bartinu će Visočani predstavljati Bosnu i Hercegovinu na prestižnom folklornom festivalu u organizaciji CIOFF-a, Međunarodne organizacije folklornih festivala i umjetnosti. CIOFF je zvanični partner UNOSCO-a za očuvanje folklorne baštine.

Članovi KUD-a uživaju na obali Crnog mora uz prave proljetne temparature od oko 20 stepeni celzijusa. Smješteni su u hotelu Alihan odakle imaju predivan pogled Crno more. Slobodno vrijeme članovi iskoristili za obilazak grada i kupovinu suvenira, a u narednim danima ih očekuje nekoliko koncerata.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE