SportKošarkaCleveland poveo protiv Toronta, Houston iznenadio San Antonio

Cleveland poveo protiv Toronta, Houston iznenadio San Antonio

Dvije utakmice polufinalnih serija play-offa u Istočnoj i Zapadnoj konferenciji NBA lige su odigrane sinoć. Na Istoku je Cleveland potvrdio ulogu favorita protiv Toronta i na svom terenu su slavili sa 116:105 i tako su poveli sa 1:0 u seriji. Domaćina je do pobjede vodio sjajni Lebron James sa 35 poena i sada je sa ukupno 5772 poena postao drugi najbolji strijelac u istoriji play-off utakmica i bio mu je ovo 88 meč doigravanja na kojem je postigao 30 ili više poena, po čemu je uspješniji samo legendarni Michael Jordan. U prvoj utakmici polufinala na Zapadu je Houston neočekivano kao gost deklasirao ekipu San Antonia sa 126:99 i tako su poveli sa 1:0 u seriji. Trevor Ariza sa 23 poena je bio najefikasniji, dok je James Hareden uz 20 poena imao i 14 asistencija. Večeras se na Zapadu igra prvi meč u seriji između Golden Statea i Utaha, dok će na Istoku Boston i Washington igrati drugi meč, a Celticsi vode sa 1:0. Dodajmo košarkaškim vijestima i da se večeras igra odlučujuća peta utakmica četvrtfinalne serije play-offa Eurolige, između Olympiacosa i Anadolu Efesa i pobjednik duela u Pireju će izboriti polufinale.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE