ZDKCRS i Općina Žepče pomažu poljoprivrednicima

CRS i Općina Žepče pomažu poljoprivrednicima

Zajedničkim projektom humanitarne Catholic Relief Services (CRS) i Općine Žepče osigurani su zasadi u 25 plastenika u toj općini Žepče, na površini od 4,5 duluma, u kojim bi do kraja sezone trebalo biti uzgojeno 55 tona povrća.

Također, formirana je i mreža proizvođača, koji će putem obrta “Eko-Eko-Plast”, imati osiguran otkup.

Projektom bi trebali biti osigurani uvjeti za održiv ekonomski rast, otvaranje radnih mjesta u poljoprivredi i jačanje i razvoj poljoprivrednog sektora kroz podršku intenziviranju plasteničke proizvodnje u općini Žepče.

Jedan od osnovnih ciljeva zajedničkih napora CRS-a i Općine Žepče je i lakši plasman proizvoda na tržište kroz povećanje količine i kvalitete proizvoda i međusobno uvezivanje malih proizvođača, saopćeno je iz CRS-a.

visoko.ba / Fena


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE