SportKošarkaCrvena zvezda pobjednik regionalne ABA lige

Crvena zvezda pobjednik regionalne ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde nisu dopustili iznenađenje u trećoj utakmici finala doigravanja ABA lige. Beograđani su u Domu sportova slavili 77:61 i obranili prošlogodišnji naslov prvaka. Crvena zvezda igrat će sljedeće sezone u Euroligi. Cedevita je sredinom druge četvrtine povela 31:28 nakon što je gubila deset razlike i činilo se kao da bi ekipa Veljka Mršića mogla produžiti finalnu seriju za još jednu utakmicu. Gađali su Zagrepčani u tim trenucima tricu 6-9 i polako se dizali u igri.

No, u sljedećih nekoliko minuta Cedevita je neshvatljivo izgubila šest lopti zaredom, Zvezda je otišla na -10 i priči je već tada bio kraj. Cedevita je u trećoj četvrtini zabila samo devet koševa, ukupno 22 u drugom poluvremenu, a Beograđani su nezaustavljivo mljeli. Fascinirala je lakoćom kojom je beogradska ekipa igrala, odbranu su igrali savršeno i Cedevita u takvim okolnostima nije imala nikakve šanse. Najbolji u redovima Zvezde bio je Thompson sa 14 koševa, četiri skoka i dvije asistencije, dok je Cedevitu predvodio Katić s 12 poena. Bh. reprezentativac Džanan Musa pružio je solidnu partiju i ubilježio šest poena.

(scsport.ba)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE