BiHPolitikaCvijanović: Neprihvatljivo povećanje plata u "Željeznicama RS"

Cvijanović: Neprihvatljivo povećanje plata u “Željeznicama RS”

Komenatrišući stav Uprave “Željeznica” da bi povećanjem plata došlo do ušteda, Cvijanovićeva je u Trebinju rekla da ono što uprava “Željeznica” tvrdi jeste da su odlučili ili namjeravaju da povećaju plate, ali da su uštede napravili tako što su neki ljudi izašli iz sistema, odnosno da su dobili otkaze i slično.

“Čula sam tvrdnju da oni mogu da uštede 30 odsto i ja ih pozdravljam u tome da to uštede, jer je to jako važno za održanje tog sistema. Mnogo će napora i tereta pasti na Vladu Republike Srpske. Ne samo što sada plaćamo sve dospjele kredite nego smo apsolutno svjesni da će najveći teret i u budućnosti pasti na budžet Srpske”, rekla je Cvijanovićeva.

Ona je dodala da u takvim okolnostima nije normalno da se ide na povećanje plata.

“Ako to znači da oni mogu da naprave ozbiljne uštede i pomognu restrukturisanju, a da prave neku kadrovsku slagalicu te vrste onda će to biti predmet razmatranja”, istakla je Cvijanovićeva i poručila da je njen stav da nema povećanja plata u tom preduzeću.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE