BiHPolitikaCvijanović: Savez za promjene je blokirao aranžman BiH s MMF-om

Cvijanović: Savez za promjene je blokirao aranžman BiH s MMF-om

“Što se tiče klirinškog duga, sve je davno dogovoreno, i to u vrijeme kada ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak nije ni znao šta je to. A onda, kada se došlo do završne faze, partije Saveza za promjene su nastojale da na svaki način odugovlače taj proces, inače bi sve bilo realizovano još prije godinu dana”, rekla je Cvijanović, reagujući na Crnadkovu izjavu da ministarstvo kojim rukovodi u slučaju klirinškog duga bivšeg SSSR-a prema BiH ispunjava svoje obaveze u najkraćim mogućim rokovima.

Cvijanović je istakla da su partije Saveza za promjene poznate po tome što su koristile svaku priliku da sa nivoa BiH blokiraju sredstva namijenjena građanima Republike Srpske.

“I to je sva istina, kao što je i nesporna činjenica da su Crnadak i njegove kolege iz Saveza za promjene zablokirali i aranžman sa MMF-om, iako su entiteti ponijeli na svojim leđima teret velikih i teških reformi, dok su se Crnadak i njemu slični samo slikali, pozirali i prodavali maglu o reformskom kursu vlasti na nivou BiH”, zaključila je Cvijanovićeva.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE