BiHPolitikaCvijanović - Singhammer: Reformski put nema alternativu

Cvijanović – Singhammer: Reformski put nema alternativu

Cvijanović je upoznala potpredsjednika Bundestaga o dinamici realizacije mjera predviđenih Reformskom agendom i planovima za naredni period, dodajući da institucije RS-a ostaju posvećene reformama i procesu evropskih integracija te da ovi procesi suštinski zavise od dijaloga i koordinacije svih nivoa vlasti uz poštovanje ustavnih nadležnosti i predviđenih procedura.

Tokom sastanka je naglašeno da reformski put nema alterantivu te da je u tom kontekstu značajno da predstavnici svih nivoa vlasti u BiH pokažu političku zrelost i dosljednost u ispunjavanju zadatih obaveza kako bi se kreirali uslovi za pokretanje novih investicionih ciklusa, privredni rast i nova zapošljavanja, saopćeno je iz entitetske vlade.

Govoreći o mogućnostima za unapređenje ekonomske saradnje između zemalja regiona zapadnog Balkana, Cvijanović je istakla da je Vlada RS-a posvećena jačanju institucionalnih i infrastrukturnih kapaciteta s ciljem razvoja domaće privrede uz jasno opredjeljenje za podršku politici regionalne saradnje.

Izrazila je zahvalnost državnom rukovodstvu Njemačke na angažmanu i posvećenosti u vezi sa provođenjem reformskih procesa u BiH, izrazivši uvjerenje da postoji volja i obostrani interes za jačanje privredne saradnje.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE