BiHPolitikaCvijanović: Smjena Vlade nije bila tema razgovora u vladajućoj koaliciji

Cvijanović: Smjena Vlade nije bila tema razgovora u vladajućoj koaliciji

“Što se tiče i partije i naše koalicije, pitanje rekonstrukcije ili smjene Vlade RS nikada nije bilo na dnevnom redu. Ako bude na dnevnom redu, mogla bih i ja da imam određene sugestije kako to može da se postavi na bolji i efikasniji način. No, to prosto nije bila tema”, kazala je Cvijanović u intervjuu za Vijesti.ba.

Osvrćući se na izjavu svog stranačkog kolege, člana Predsjedništva SNSD-a Drage Kalabića, koji je istakao kako bi njena smjena sa čela Vlade RS mogla relaksirati odnose u vladajućoj koaliciji u RS, Cvijanović je napomenula da Kalabić ima pravo na sopstveni stav i da to pravo ona ne osporava.

“U vezi sa onim što je rekao Drago Kalabić, mogu reći samo jednu stvar, a to zaista tako i osjećam – sloboda mišljenja i sloboda govora. Svako ima pravo na svoj stav i može da ga iznosi, bez obzira na to da li se radi o članu SNSD-a ili ne”, naglasila je Cvijanović.

Kalabićev stav nedavno je komentarisao i predsjednik RS i lider SNSD-a Milorad Dodik. Naime, on je, gostujući u Dnevniku TV1, kazao kako je “Kalabić zanimljiv tip kojem je dozvoljno, naravno, da ima svoj lični stav”.

“Zašto da ne? To samo govori o širini samog SNSD-a. U nekim drugim partijama, Kalabić bi već izletio”, konstatovao je Dodik.

On je tada najavio mogućnost rekonstrukcije Vlade RS, potvrdivši da premijerka Željka Cvijanović neće biti smijenjena, prenose Vijesti.ba.

“Vlada ozbiljno u teškim okolnostima obavlja svoje poslove. Postoji potreba za nekim energičnijim ili većim prisustvom Vlade na terenu. Vidjećemo… To se može riješiti da postojeći sastav izađe na teren ili da to riješite nekim novim ljudima koji unose neku novu energiju”, ocijenio je Dodik.

Podsjećamo, Kalabić je sredinom aprila izjavio da bi smjena Vlade RS, koju predovdi Željka Cvijanović, mogla relaksirati, kako je ocijenio, zategnute odnose u vladajućoj koaliciji u RS

“Moj stav je da SNSD pod hitno mora da mijenja ovu vladu. Rezultati, koje je kabinet Željke Cvijanović ostvario za više od četiri godine mandata, izuzetno su loši. Potrebni su nam neki novi ljudi i nove politke, koje će stvari pokrenuti nabolje”, poručio je Kalabić.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE