BiHDa li će biti pronađeno rješenje za sedam kulturnih institucija BiH

Da li će biti pronađeno rješenje za sedam kulturnih institucija BiH

Ministar civilnih poslova Bosne i Hercegovine Adil Osmanović razgovarao je danas sa direktorima svih sedam institucija kulture u BiH kako bi se pronašlo sistemsko rješenje za održiv nastavak djelovanja ovih institucija, prenosi bh. novinska agencija Patria.

Sastanku su prisustvovali  Adnan Busuladžić, direktor Zemaljskog muzeja BiH, Strajo Krsmanović, direktor Umjetničke galerije BiH, Devleta Filipović, direktorica Kinoteke BiH, Šejla Šehabović, direktorica Muzeja književnosti i umjetnosti BiH, Aida Ključić, zamjenica direktora Muzeja književnosti i umjetnosti BiH,  Ismet Ovčina, direktor Nacionalne i univerzitetske biblioteke Bosne i Hercegovine, te Sakib Pleh, direktor Biblioteke za slijepe i slabovidne osobe u BiH. Ovom sastanku pretohodile su posjete ministra ovim institucijama kulture.

U narednom periodu Ministarstvo civilnih poslova BiH će, u skladu sa svojom nadležnošću, poduzeti aktivnosti s ciljem pronalaženju sistemskih rješenja za održiv nastavak djelovanja ovih institucija, od neprocjenjivog kulturno-historijskog značaja za Bosnu i Hercegovinu.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE