BiHRegijaDačić: Srbiji dostavljen Prijedlog rezolucije o Srebrenici

Dačić: Srbiji dostavljen Prijedlog rezolucije o Srebrenici

Srbija će pažljivo u narednim danima razmotriti tekst rezolucije i rukovoditi se nacionalnim interesima, ne dovodeći u sumnju opredjeljenje za kažnjavanje i sankcioniranje ratnih zločina, rekao je Dačić na redovnoj konferenciji za novinare.

“Navodno je cilj rezolucije proces pomirenja, ali u tekstu se na 20 mjesta spominje genocid, a na jednom mjestu pomirenje,” istaknuo je Dačić, navodeći da rezolucija ima više tačaka, opće dijelove i dijelove koji se odnose na genocid u Srebrenici.

On je najavio da se očekuje da će od utorka krenuti konsultacije s ostalim članicama Vijeća sigurnosti o Rezoluciji, koje do sada nisu obavljene.

Kako je rekao, planirano je da Rezolucija bude razmatrana 7. jula na sjednici Vijeća sigurnosti, kada je i predviđeno da jedna tačka dnevnog reda bude o Bosni i Hercegovini.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE