Naslovnica Lokalne Teme Saopćenja Damar omladin...

Damar omladine i World Vision pokrenuli projekat “Razvoj životnih vještina kod djece uzrasta 12-18 godina”

176
PODIJELI

U sklopu svojih programskih aktivnosti za dobrobit djece, World Vision BiH, u suradnji sa Udruženjem „Damar omladine“,  pokrenuo je projekat  ‘Razvoj životnih vještina kod djece uzrasta 12-18 godina” u područjima koja pripadaju razvojnom području ”Lašva“.

16 radionica s ciljem razvoja životnih vještina će se izvoditi u saradnji sa nevladinom organizacijom Damar omladine, čiji će članovi organizovati i voditi radionice sa grupom djece jednom sedmično u periodu 30.05.2017 do 30.09.2017.

Radionice su oblikovane da, kao vannastavna kreativna aktivnost, podstaknu ili poboljšaju sljedeće životne vještine  kod djece: kritičko promišljanje, upravljanje emocijama, efektivna komunikacija, međuljudski odnosi i društvena odgovornost. Trajanje svake radionice je 90 minuta i održavaće se prema rasporedu o kojem će svako dijete i njegovi roditelji/staratelji biti obaviješteni.

Za djecu su osigurani svi materijali za rad i osvježenje. U slučaju da je potrebno, za djecu će biti organizovan prevoz djece od najbliže autobuske stanice u mjestu gdje žive do lokacije  gdje će se održavati radionice.

O svim budućim aktivnostima i radionicama sa djecom javnost će biti blagovremeno obavještena.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.