Naslovnica Sport Državni Tim Damir Efendić...

Damir Efendić presretan zbog debija u dresu reprezentacije

130

Za mene je ovo ostvarenje sna, kaže golman zmajeva koji je u drugom meču protiv Makedonije sakupio 12 odbrana, odbranivši i dva sedmerca .

Svoj debi u državnoj reprezentaciji imao je Damir Efendić, golman banjalučkog Borac m:tela, koji je nosio dresove sarajevske Bosne i Metalurga. On sigurno može biti zadovoljan debijem, jer je sakupio 12 odbrana, a od toga dva sedmerca. On je sedmerce odbranio iskusnim rukometašima Makedonije kapitenu Kirilu Lazarovu i lijevom krilu Dejanu Manaskovu.

– Igranje za reprezentaciju je za mene ostvarenje sna. Drago mi je da sam debitovao. Što se tiče utakmice, poprilično sam zadovoljan. Naravno da je moglo bolje, ali i ovo je, mislim, sasvim korektno, riječi su Efendića, koji je istakao da nije bilo treme, jer je meč bio prijateljskog karaktera, pa je pritisak mnogo manji nego da je zvanični meč.

Golman naše reprezentacije kaže da je ovo januarsko okupljanje odlična stvar zbog uigravanja ekipe.

– Svako okupljanje dobro dođe. Drago mi je da smo uspjeli iskoristiti ovaj period da se okupimo i odigramo ove mečeve. Lakše je uvježbavati neke stvari na prijateljskim mečevima, nego na zvaničnim, kaže Efendić.

Što se tiče dva poraza od Makedonije (28:24 i 35:31), Efendić smatra da je moglo bolje, ali…

– Makedonija se sprema za nastup na Svjetskom prvenstvu, već su odavno u trenažnom procesu, a mi smo drugi dan okupljanja igrali meč. Prije toga svi su bili na odmoru, tako da nije baš jednostavno, ali dobro je bilo, no svakako da je moglo bolje. Ustvari rezultati su mogli biti bolji u oba meča, ali neke stvari se nisu poklopile, no nemamo za čim žaliti, ipak su ovo bili prijateljski mečevi, govori Efendić.

On smatra da je osjetno veliki napredak u našoj igri kada je u pitanju tranzicija lopte na protivničku polovinu.

– Selektor Šuman pokušava da uvede brzi stil igre i da na taj način postignemo što više laganih golova. Rezultat u drugoj utakmici je pokazao da možemo igrati brže i da nam to ide od ruke, a ja se nadam da ćemo u ovom ritmu nastaviti, završio je Efendić.

visoko.co.ba/oslobodnje.ba

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.