BiHPolitikaDamir Mašić novi predsjednik KO SDP-a Sarajevo

Damir Mašić novi predsjednik KO SDP-a Sarajevo

Mašić je osvojio 1455 glasa dok je Lazović osvojio 552 glasa, što je omjer od 3:1 koji govori da je Mašić uvjerljivo pobijedio u svim sarajevskim općinama.

Pozicija predsjednika KO SDP BiH Sarajevo iznimno je značajna s obzirom na ozbiljnu glasačku bazu ove stranke u Sarajevu, a izbor novog rukovodstva uveliko će trasirati politički pravac i put SDP-a u Kantonu Sarajevo.

“Učinimo zajedno SDP ponovo najjačom partijom u Sarajevu i krenimo ka pobjedi nad nesposobnom vlašću! Vrijeme šutnje i tihe opozicije je prošlo!“, stoji u poruci koju je Mašić objavio nakon glasanja.

Na izborima je pravo glasa imalo više od 4.000 članova Socijaldemokratske partije u Sarajevu, a SDP BiH je jedina politička organizacija u državi u kojoj svi članovi imaju direktno pravo glasa za izbor predsjednika na svim nivoima.

vijesti.ba/visoko.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE