SportNogometDanas 28.kolo nogometne Premijer lige BiH

Danas 28.kolo nogometne Premijer lige BiH

Sve utakmice posljednja tri kola BH Telecom Premijer lige BiH, uključujući i susrete 28. kola igrat će se u istom terminu sa početkom od 17 sati. Lider Zrinjski ima lagan posao u gradskom derbiju protiv otpisanog Veleža, dok će Sloboda imati popravni na Piroti protiv također otpisanog Travnika i samo pobjeda ostavlja Tuzlake u kakvoj-takvoj trci za titulu.
Sarajevo na Koševu ne bi smjelo dozvoliti kiks protiv Mladosti DK, jer ih čeka neizvjesna borba za Evropu, a njihov gradski rival ekipa Željezničara također nema pravo na kiks u Zenici protiv Čelika, jer svaki ishod osim trijumfa vjerovatno bi znači i kraj evropskih ambicija Plavih. Zanimljivo će biti u duelu Širokog i Borca na Pecari, jer su bodovi prijeko neophodni objema ekipama.
Slavija posljednju slamku spasa hvata protiv Radnika, koji odavno nema većih ambicija u prvenstvu i isključivo je fokusiran na finale Kupa sa Slobodom, dok će Vitez imati priliku da opstanak možda ovjeri na gostovanju u Prijedoru protiv ranije prežaljenog Rudara. Konačno, Olimpic je također bez prava na kiks na gostovanju protiv Drine, koja je u prošlom kolu napravila senzaciju na Tušnju savladavši Slobodu.

(scsport)


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE