Lokalne TemeDanas je sve isto kao prije četiri godine, samo što ne odlučuje...

Danas je sve isto kao prije četiri godine, samo što ne odlučuje više Munib nego Amra (VIDEO)

Kakve li ironije….

Prije četiri godine, tačnije 15.04.2012.godine, u vrijeme kada se OO SDA Visoko distancirao od “svog” nečelnika Muniba Alibegovića dešavala se 41. sjednica OV Visoko gdje se raspravljalo o kapitalnim ulaganjima i Izvještaju o radu načelnika. Tadašnja vijećnica Dinka Omanović, današnja šefica Kabineta načelnice Babić bila je na strani OO SDA Visoko, a protiv odbačenog načelnika i imala je hrabar istup u interesu Visokog.

Danas je situacija potpuno drugačija, akteri su isti, samo na različitim stranama. Nije u pitanju Munib Alibegović, ali jeste Amra Babić. Situacija identična. Odbačena načelnica ima većinu u OV Visoko, izglasava šta hoće i kako hoće uz pomoć poslušne i nepostojeće opozicije, a neki drugi SDA jastrebovi izlaze za govornicu umjesto Dinke Omanović  i po stranačkoj dužnosti govore isto ono što je ona govorila 2012.godine.

Kadrovsko upošljavanje, kapitalna ulaganja, ostvarivanje ličnih interesa, politička pripadnost koja služi kao maska, načelnica koja ne provodi programe političke stranke koja je kandidovala, provođenje ličnih programa za lične interese…. Dinka Omanović je tada pod punom odgovornošću na kraju izlaganja rekla da moralno i etički ne može podržati izvještaj načelnika.

Danas, četiri godine poslije princip je isti, ostalo su nijanse kao u pjesmi onog pjesnika iz Novog Sada. Bumarang na kraju uvijek nađe svog vlasnika. Šta se danas promijenilo u odnosu na tu 2012.? Kakva se danas vodi politika za pripravnike i stažiste? Danas je sve isto kao prije četiri godine, samo što ne odlučuje više Munib nego Amra, za koju su u jednom trenutku njenog mandata oni koji su danas protiv nje tvrdili da je svojim čestim ekskurzijama uradila za državu kao obična načelnica više nego tadašnji ministar vanjskih poslova BiH, a što naravno graniči sa potpunim političkim ludilom i sljepilom čiji ceh plaća prevareno Visoko.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE