SportNogomet"Petarda" Bratstva u Gračanici za poraz Visočana: NK Bratstvo - NK Bosna...

“Petarda” Bratstva u Gračanici za poraz Visočana: NK Bratstvo – NK Bosna 5:0

KRAJ UTAKMICE: Završen je u ovim trenucima susret 28. kola Prve nogometne lige Federacije BiH, u okviru kojeg su se na stadionu u Gračanici danas sastale ekipe NK Bratstvo i NK Bosna. Mnogo prilika propustili su na ovoj utakmici igrači visočkog tima, što su adekvatno kaznili domaći nogometaši porazivši Visočane sa visokih 4:0.

Prvi gol na utakmici postigao je Mujkić u 15. minuti, nakon greške Dany-a u odbrani gostiju, te je do kraja prvog dijela utakmice Bratstvo održavalo svoju prednost pored velikog broja prilika za goste.

Na početku drugog dijela Visočani ponovo propuštaju nekoliko odličnih prilika, što u 52. minuti kažnjava Diatta, prelomivši utakmicu i povećavši vodstvo svoje ekipe na 2:0. Trener Visočana, Faruk Dedić, pokušao je sa tri izmjene da promijeni igru svog tima, no ništa više od novih propuštenih prilika nije uspio visočki tim da napravi do kraja susreta.

Sama završnica susreta dodatno je povećala lošu igru Bosne danas u Gračanici, a u posljednjih deset minuta domaći nogometaši uspjeli su postići čak tri pogotka. Sve je počelo crvenim kartonom kapitena gostujućeg tima, u 84. minuti, kada je Frljak izašao iz igre zbog javne opomene.

Nakon toga u 85. minuti svoj drugi gol postiže Mujkić, u 87. ponovo je strijelac Diatta, dok je “petardu” u Gračanici zaokružio Diabang svojim prvim pogotkom na utakmici u 89. minuti.

Završeni su i ostali susreti ubrzanog, 28. kola Prve nogometne lige Federacije BiH, gdje su postignuti sljedeći rezultati:

Branitelj – Goražde 0:2
Sloga – Rudar 0:1
Čapljina – Novi Travnik 1:0
Podgrmeč – Jedinstvo 0:7
GOŠK – Metalleghe 1:0
Orašje – Radnički 2:2
Budućnost – Zvijezda 0:1

Ovim informacijama završavamo prenos utakmice NK Bratstvo – NK Bosna u kojoj je, podsjećamo još jednom, visočka ekipa poražena rezultatom 5:0.

U narednim danima ćemo pisati više o ovom porazu, ali i o pretposljednjem kolu Prve lige FBiH, koje nas očekuje već u subotu, kada će Bosna igrati na stadionu u Lukama, a nakon utakmice polufinala Kupa BiH za rukometaše, u okviru kojeg visočka RK Bosna Centrotrans igra protiv ekipe RK Vogošća Poljine Hills.

Sa vama su danas bili vaši komentatori Dario Božić i Enes Hodžić, a uz srdačne sportske pozdrave do narednog susreta želimo vam ugodno veče uz portal Visoko.co.ba.

89’ – GOOOL!: Sjajnom igrom Bratstvo je danas došlo do ubjedljive pobjede u Gračanici, a strijelac posljednjeg gola u posljednjoj minuti utakmice bio je Diabang. Novi poraz za Visočane, koji će kući otići bez tri boda.

87’ – GOOOL! Do kraja utakmice ostalo je još svega tri minuta, a Visočani su definitivno kažnjeni za sve propuštene prilike na ovom susretu. Igrači domaćeg Bratstva dolaze do novog, četvrtog pogotka na ovoj utakmici, kojim definitivno “ovjeravaju” svoju novu pobjedu i nova tri boda.

Ovom prilikom precizan je bio Diatta, koji je zapečatio novi poraz visočke Bosne, jedanaesti ove sezone.

85’ – GOOOL! Manjak jednog igrača Bosne na terenu domaći nogometaši izvrsno koriste da dođu do novog pogotka. Svoj drugi gol na utakmici postigao je Mujkić, koji je bio i strijelac prvog gola za svoj tim.

84’ – Šest minuta prije kraja utakmice Frljak u redovima visočke Bosne zaradio je crveni karton, te će Visočani do kraja susreta igrati sa igračem manje.

75’ – Pokušavaju gostujući nogometaši, poprilično bezuspješno, doći do preokreta na utakmici u Gračanici. Nakon dva gola Brastva visočki nogometaši su imali nekoliko veoma izglednih prilika, koje ponovo nisu pretvorili u pogotke. U ovom trenutku Plakalo je pokušao da postigne gol glavom, ali neprecizno i lopta nakon njegovog udarca odlazi pored gola.

U 69. minut Porča je pokušao promijeniti rezultat, te je uputio solidan šut iz slobodnog udarca, ali golman Bratstva je ponovo na mjestu i brani ovaj šut.

Domaći nogometaši u međuvremenu imali su također jednu stopostotnu priliku, koju nisu realizirali, a nakon šuta lopta je otišla pored gola Bosne.

Na ostalim terenima: Sjajnu utakmicu igra GOŠK koji odolijeva svim prijetnjama prvoplasirane ekipe Metalleghea. Sav taj trud igrači GOŠK-a uspjeli su nagraditi i pogotkom, te od ovog trenutka vode rezultatom 1:0. Nakon dosuđene najstrožije kazne Mišić je bio precizan sa bijele tačke.

64’ – Nakon dva primljena pogotka trener gostiju, Faruk Dedić, odlučio je malo promijeniti koncept igre u Gračanici, te je izvršio dvije izmjene u ovim trenucima. Iz igre su izašli Čiva i Bešić, koji će ostatak utakmice provesti na klupi, dok su umjesto njih na teren istrčali Džafić i Plakalo.

Ipak i dalje bez pravih prilika za promjenu rezultata.

Došlo je do promjena i na ostalim terenima, a rezultati glase:

Branitelj – Goražde 0:1,
Čapljina – Novi Travnik 0:0,
GOŠK – Metalleghe 0:0,
Budućnost – Zvijezda 0:1,
Orašje – Radnički 0:2,
Sloga – Rudar 0:1,
Podgrmeč – Jedinstvo 0:4.

52’ – GOOOOL! Samo minut nakon što Mujezinović nije iskoristio novu izglednu priliku da dovede Bosnu do poravnanja, domaći nogometaši kažnjavaju veliki broj propuštenih prilika igrača visočke Bosne. Ovog puta sjajan je bio Diabang, koji je savladao golmana Bekana za povećanje vodstva svoje ekipe.

51’ – Na početku drugog dijela utakmice nova prilika za visočke nogometaše, no ponovo bezuspješno. Ovog puta centaršut je pred gol Bratstva uputio Dany, ali Mujezinović loše šutira bez prijetnje po gol domaćih.

Ipak, gosti iz Visokog su se namjerili da postignu gol u nastavku utakmice, te je promjena rezultata gotovo evidentna u svakoj prilici.

46’ – U ovim trenucima na stadionu u Gračanici počelo je drugo poluvrijeme utakmice 28. kola Prve nogometne lige Federacije BiH, u okviru kojeg su se sastale ekipe NK Bratstvo i NK Bosna Visoko. Nakon prvih 45 minuta utakmice, iako su gosti iz Visokog imali više prilika, domaći su uspjeli da osiguraju prednost riješivši u svoju korist jednu situaciju iz 15 minute, nakon greške Visočana.

Također, na poluvremenu trener Visočana, Faruk Dedić, napravio je prvu izmjenu, te će tako na teren u nastavku istrčati Čulov, umjesto Muharemovića koji će se preseliti na klupu.

U nastavku nas zasigurno očekuje velika borba, te se nadamo izjednačenju i mogućem preokretu, a svakako i boljoj utakmici.

KRAJ PRVOG POLUVREMENA: Završeno je prvih 45 minuta na stadionu u Gračanici, gdje su se u okviru 28. kola Prve nogometne lige Federacije BiH sastale ekipe NK Bratstvo i NK Bosna. Nakon veoma sporog starta utakmice domaći su uspjeli, nakon greške Dany-a u odbrani visočkog tima, doći do prednosti, a strijelac pogotka bio je u 15. minuti Mujkić.

Nakon pogotka domaćih igra se dobrano smirila sve do posljednjih desetak minuta prvog dijela utakmice, kada Visočani pokušavaju da dođu do izjednačenja uz nekoliko veoma izglednih prilika. Ipak, u ovom periodu igre igrači Bosne nisu imali previše uspjeha, te će drugo poluvrijeme morati dočekati mnogo spremniji, ukoliko žele doći barem do jednog boda na gostovanju u Gračanici.

Na ostalim utakmicama nakon prvih 45 minuta rezultati glase:

Branitelj – Goražde 0:1,
Čapljina – Novi Travnik 0:0,
GOŠK – Metalleghe 0:0,
Budućnost – Zvijezda 0:1,
Orašje – Radnički 0:1,
Sloga – Rudar 0:1,
Podgrmeč – Jedinstvo 0:2.

Slijedi kraća pauza, pa se ponovo vraćamo na teren u Gračanici.

44’ – Samo minut nakon Mujezinovićevog pokušaja Handžić je bio u prilici da dovede Visočane do izjednačenja, ali bez mnogo uspjeha jer nakon udarca glavom lopta završava pravo u rukama golmana Bratstva.

43’ – Dosta prilika za Visočane u posljednjim minutama prvog poluvremena, ali bez pravog uspjeha. Ovog puta Mujezinović je šutirao iz slobodnog udarca na gol domaće ekipe, ali lopta odlazi pored gola.

38’ – Ubrzala su oba tima igru pred kraj prvog dijela, pa su se tako sad u prilici našli i igrači Bosne iz Visokog. Nakon što su se odbranili veoma opasne prilike za igrače Bratstva visočki nogometaši brzo prebacuju loptu na polovinu protivnika, te Mujezinović nakon prodora upućuje izuzetno lijep centaršut pred gol ekipe iz Gračanice. Ipak u ovoj prilici Čiva je bio neuspješan, te nakon njegovog udarca lopta završava samo pored gola, ponovo bez promjene rezultata.

Na ostalim utakmicama veoma uzbudljivo, a rezultati glase:

Branitelj – Goražde 0:1,
Čapljina – Novi Travnik 0:0,
GOŠK – Metalleghe 0:0,
Budućnost – Zvijezda 0:1,
Orašje – Radnički 0:1,
Sloga – Rudar 0:1,
Podgrmeč – Jedinstvo 0:2.

36’ – Manje od deset minuta ostalo je do završetka regularnog toka prvog dijela utakmice, a domaći nogometaši u ovim trenucima imali su veliku priliku da povećaju svoju prednost gotovo na kraju prvog poluvremena. Nakon velike gužve u šesnaestercu gostiju iz Visokog domaći nogometaši su šutirali na gol Bosne, ali odbrana je spremna i raščiščava ovu situaciju.

30’ – Pola sata igre na stadionu u Gračanici već je iza nas, ali bez mnogo pravih prilika i uzbuđenja na utakmici 28. kola Prve lige Federacije BiH. Ipak, nakon primljenog pogotka aktivirali su se i nogometaši gostujućeg tima iz Visokog, koji su kreirali nekoliko prilika, a najizglednija je bila ona iz 27. minute kada je nakon kornera Handžić šutirao na gol Bratstva, no lopta pogađa stativu i odbija se, te je opasnost po gol domaćih otklonjena.

Na ostalim terenima: U Ljubuškom ekip kakanjskog Rudara došla je do prednosti protiv ekipe Sloge, a prekrasnim pogotkom Sikira je postavio rezultat na 0:1 u korist Rudara.

20’ – Pogodak domaćih je nekako utjecao na to da se igra na terenu ponovo malo smiri, no domaći nastavljaju da prijete golu Bosne, što će morati trener Faruk Dedić ispravljati u nastavku utakmice ukoliko želi doći do barem jednog boda.

Ovog puta u prilici bio je Diatta koji je šutirao na gol Bosne, ali Bekan je ovog puta siguran i brani svoju mrežu.

U međuvremenu došlo je do promjena i na ostalim terenima Prve lige FBiH, gdje rezultati sada glase:

Branitelj – Goražde 0:1,
Čapljina – Novi Travnik 0:0,
GOŠK – Metalleghe 0:0,
Budućnost – Zvijezda 0:1,
Orašje – Radnički 0:1,
Sloga – Rudar 0:0,
Podgrmeč – Jedinstvo 0:0.

15’ – GOOOOL! Nakon nešto sporijeg tempa igre na startu utakmice domaći igrači uspjeli su doći do pogotka na utakmici proitiv visočkih nogometaša. Nakon greške Dany-a, koji se propisno izgriješio tokom cijele sezone što je Bosnu koštalo nekoliko golova, a ovog puta Mujkić je bio precizan i doveo Bratstvo u prednost. Od ovog trenutka NK Bratstvo – NK Bosna 1:0.

10’ – Nešto mirniji početak utakmice u Gračanici gledamo, ipak bolje su u ovu utakmicu ušli nogometaši iz Visokog, koji su uspjeli da kreiraju nekoliko prilika na samom početku utakmice. Najbolja prilika bio je Muharemovićev šut iz sedme minute nakon kojeg, nažalost, lopta odlazi preko gola domaće ekipe i nema promjene rezultata.

U međuvremenu, na terenu u Mostaru, Goražde je uspjelo na utakmici protiv domaćeg Branitelja doći do prednosti, te trenutni rezultat iznosi 0:1. Na ostalim utakmicama bez većih promjena.

5’ – Prije nekoliko minuta na stadionu u Gračanici počela je utakmica između NK Bratstvo i NK Bosna, u okviru 28. kola Prve lige Federacije BiH. Veoma zanimljiv susret očekuje nas u ovom ubrzanom kolu, koje igraju svi prvoligaši iz Federacije BiH.

Pored ove utakmice danas su na programu i sljedeći susreti, koje ćemo rezultatski pratiti u okviru ovog prenosa:

Branitelj – Goražde 0:0,
Čapljina – Novi Travnik 0:0,
GOŠK – Metalleghe 0:0,
Budućnost – Zvijezda 0:0,
Orašje – Radnički 0:0,
Sloga – Rudar 0:0,
Podgrmeč – Jedinstvo 0:0.

____________________________________________________

Za desetak minuta na stadionu u Gračanici počet će utakmica 28. kola Prve nogometne lige Federacije BiH, u okviru kojeg se sastaju ekipe NK Bratstvo i NK Bosna Visoko. Obje ekipe imaju veliku želju da ostvare pobjedu u ovom susretu, kako bi održale svoj trenutni plasman na tabeli, mada visočki nogometaši mogu mnogo rasterećenije igrati nakon pobjede protiv direktnog konkurenta za treće mjesto na tabeli, ekipe Orašja. Ipak, sigurni smo da nas očekuje zanimljiva utakmica, što je prava preporuka da u narednih sat i pol budete uz portal Visoko.co.ba.

Oba trenera su se odlučila za startnih jedanaest na ovom susretu, te u nastavku donosimo prve postave oba tima:

Bratstvo: Mustafić, Stjepanović, Kahrimanović, Diabang, Ahmetović, Buljić, Omić, Udovičić, Mujkić, Delić, Diatta.

Bosna: Bekan, Frljak, Karavelić, Hasanhodžić, Mujezinović, Handžić, Porča, Bešić, Čiva, Muharemović, Kamy.

____________________________________________________

Tri kola ostala su do završetka prvenstva u Prvoj nogometnoj ligi Federacije BiH, u okviru koje se takmiči i visočki nogometni kolektiv, NK Bosna. Odlično su odigrali veći dio proljetnog dijela prvenstva izabranici trenera visočke Bosne, Faruka Dedića, koji će do kraja prvenstva, kako je i najavljeno iz uprave, igrati rasterećeno, bez previše pompe, budući da se NK Bosna u ovom trenutku nalazi na trećoj poziciji tabele.

Proteklog vikenda visočki nogometaši su savladali direktnog konkurenta za plasman na treće mjesto, ekipu NK Orašje, koju su u Visokom porazili rezultatom 2:1, uz sjajan nastup Tarika Handžića koji je postigao dva gola za visočki tim. Do kraja prvenstva Visočani će, dakle, odigrati još tri utakmice, ali radi ranijeg završetka lige igrat će jedno “ubrzano” kolo protiv ekipe NK Bratstvo iz Gračanice. Ova utakmica na programu je danas, 25. maja, sa početkom od 17:30 sati, kada će Visočani pokušati doći do nove pobjede u Gračanici, kako bi sa što pozitivnijim skorom završili prvenstvo.

U dosadašnjem toku prvenstva ekipa Bratstva ostvarila je solidan rezultat, te se pred sam kraj prvenstva nalazi u zlatnoj sredini tabele Prve nogometne lige FBiH. Svoje osmo mjesto nogometaši iz Gračanice obezbijedili su sa po 12 pobjeda i poraza, uz tri remija u 27 utakmica koliko su odigrali do sada, što ih je dovelo do učinka od 39 ostvarenih bodova.

S druge strane Visočani će vjerovatno žaliti do kraja ove sezone za propuštenom prilikom kada je riječ o osvajanju titule u Prvoj ligi Federacije BiH. Nekoliko poraza na startu proljetnog dijela sezone odvojilo ih je od mogućnosti plasmana na prvo mjesto tabele, no i sjajno treće mjesto sigurno će priuštiti zadovoljstvo izabranicima Faruka Dedića. U dosadašnjem toku prvenstva Visočani su ostvarili 15 pobjeda, deset poraza i dva remija, uz gol razliku 47:27, što ih je dovelo do bodovnog učinka od 47 ostvarenih bodova.

U prvom dijelu sezone, u duelu Bosne i Bratstva koji je tada odigran u Visokom, bolji rezultat i tri boda izvukli su visočki nogometaši, koji su svoje protivnike iz Gračanice savladali rezultatom 2:1. Ipak, do te pobjede Visočani nisu stigli tako lahko, a ekipa Bratstva je mnogo prijetila u svim prilikama, tada na gostujućem terenu, što je također još jedna od glavnih predispozicija da danas očekujemo jaku utakmicu.

Sve u svemu, sigurni smo da su nogometaši visočke Bosne i dalje željni pobjeda i dokazivanja, posebno mlađi nogometaši koji mnogo više prilike dobijaju u posljednje vrijeme, što će svakako doprinijeti dobroj utakmici u Gračanici. Ako na to pridodamo i dobru igru Bratstva, koje će se vjerovatno danas truditi da osigura poziciju na sredini tabele budući da mnogo njihovih direktnih konkurenata ima gotovo sličan broj ostvarenih bodova, sigurni smo da je pred nama izuzetno zanimljiva utakmica.

Kao i tokom cijele sezone utakmicu NK Bratstvo Gračanica – NK Bosna Visoko moći ćete pratiti na vašem omiljenom portalu Visoko.co.ba od 17:30 sati, kada će sa vama biti vaši komentatori Dario Božić i Enes Hodžić, koji će se truditi da vam prenesu događaje sa terena. Stoga, ne propustite da popodne iskoristite za praćenje utakmice NK Bratstvo – NK Bosna, samo na portalu Visoko.co.ba.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE