Lokalne Teme25. augusta počinje 5. Many Men Show: Bogat program počinje izložbom slikara...

25. augusta počinje 5. Many Men Show: Bogat program počinje izložbom slikara Ganić Admira

Povodom petog održavanja Many Men Showa u prostorijama “Zvijezde” održana je press konferencija za medije.

Prisutnima su se obratile PR menadžerice Ajša Hindija i Selma Nezirević, a u ime organizatora govorila je Lejla Bečar.

Na press konferenciji medijima i javnosti je predstavljen plan i program MMS 5.

Prisutne je pozdravila Selma Nezirević koja se retrospektivno osvrnula na prethodne godine, na ono što je ostvareno i na ovogodišnju manifestaciju koja će trajati u periodu od 25. do 28. augusta. Lokacije na kojima će se održati ovogodišnji Many Man Show su Zavičajni muzej “Visoko”, ulica Matrakčijina i Kulturni centar “Atindag”.

Ajša Hindija se bazirala na sadašnjos i ovogodišnji festival umjetnosti i kreativnosti – predstavila je bogati program koji počinje izložbom “Scenografija za sevdah” slikara, magistra grafike, Visočanina Admira Ganića u Zavičajnom muzeju.  Izložba je posvećena historiji BiH, a inspiraciju za grafike koje će biti prestavljene Ganić je našao u nečemu što je autentično za našu domovinu – sevdalinka.

Festival se nastavlja dječijim radionicama u ulici Matrakčijina. Dječije radionice će za mališane donijeti pravi užitak i zabavu jer će moći da budu kreativni, crtaju, prave figurice od balona, slikaju balonima po papiru i platnu, a da zabava bude potpuna doći će i animator te će mališani moći interaktivno učestvovati.

Kao i svake godine – Many Man Show donosi i bogat muzički program u Visoko. U subotu, 26.8., s početkom od 18h očekuje na party na terasi starog Hotela Visoko gdje će se DJ Jasmina i DJ Elektro Zeman pobrinuti za dobru atmosferu. Nakon partija, očekuje nas koncert grupe Tregeri na pozornici u ul. Matrakčijinoj, odnosno na trgu iza Gradskog kina. U nedjelju nas očekuje videomaraton, radionica skejt, te navečer projekcija filma “Selo bez žena”.

Lejla Bečar je u ime organizatora pozdravila prisutne, zahvalila se prijateljima, sponorima i medijima koji vjerno prate rad mladih ljudi i koji podržavaju dalji rast i tradiciju u koju izrasta ovaj festival. Lejla se zatim osvrnula na kulturološki i historijski program visočkog festivala. Naime, pored kreativnih radionica, izložbe i dobre muzike, Visočani će imati priliku učestvovati na panel diskusiji o Milima “Mili: prošlost, sadašnjost, budućnost”. U sklopu prezentacije projekta Muzej srednjovjekovne Bosne – Mili u Zavičajnom muzeju Visoko će biti organizovana diskusija kojoj će prisustvovati dr. Filipović Emir, sa Odsjeka za historiju Filozofskog fakulteta u Sarajevu i član Društva za proučavanje srednjovjekovne bosanse prošlosti. Prisutnima će se obratiti i autor idejnog projekta Muzeja srednjovjekovne Bosne – Mili, Ilma Sirčo, predstavnici lokalne vlasti, kao i predstavnici Zavičajnog muzeja.

 


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE