Naslovnica Sport Nogomet Danas okuplja...

Danas okupljanje nogometne reprezentacije BiH u Zenici

46
PODIJELI

Nogometna reprezentacija Bosne i Hercegovine okupit će se danas u Trening kampu Nogometnog saveza BiH u Zenici, gdje će se pripremati za susret kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, koje se održava u Rusiji 2018., protiv Gibraltara i prijateljsku utakmicu s Albanijom.

Selektor Mehmed Baždarević za ovo okupljanje pozvao je 24 nogometaša:

golmani – Asmir Begović, Ibrahim Šehić, Kenan Pirić;
odbrana – Ermin Bičakčić, Toni Šunjić, Edin Cocalić, Ervin Zukanović, Dario Đumić, Sead Kolašinac, Daniel Pavlović;
vezni red – Miralem Pjanić, Mario Vrančić, Gojko Cimirot, Sanjin Prcić, Amer Gojak, Edin Višća, Avdija Vršajević, Danijel Miličević, Rade Krunić;
napad – Riad Bajić, Vedad Ibišević, Armin Hodžić, Kenan Kodro i Milan Đurić.

Selektor Baždarević dodatno je pozvao nogometaše Sarajeva i Željezničara, Harisa Duljevića i Miroslava Stevanovića za te dvije utakmice.

Baždarević je na nedavno odžanoj konferenciji istakao da bh. tim ima problema zbog povrijeđenih i suspendovanih, te igrača koji nisu u formi jer ne igraju u svojim klubovima.

Rekao je da je Gibraltar nova reprezentacija, koja nije napravila značajne rezultate, te da je gledao njihove utakmice i ima informacije o načinu kako igraju.

“Moramo biti izuzetno profesionalni, nastojati da igramo što bolje. Želimo da obavimo posao na najbolji mogući način i uzmemo ta tri boda”, kazao je Baždarević.

Kada je u pitanju meč s Albanijom, dodao je da će probati neke druge sisteme igre, koji će možda u budućnosti biti od koristi.

Najbolji nogometaši BiH do susreta sa Gibraltarom u Zenici će obaviti sedam treninga, a prvi je zakazan danas od 17.30 sati.

U kvalifikacionoj grupi H za svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine, BiH na tabeli zauzima treće mjesto sa sedam bodova, iza vodeće Belgije sa 12 i Grčke sa 10 bodova.

Kvalifikacijska utakmica s Gibraltarom se igra 25. marta u Zenici, a prijateljska protiv Albanije tri dana poslije u Elbasanu.

Komentari

komentara

Visoko.co.ba pratite na ANDROID i IOS aplikacijama, kao i na društvenim mrežama FACEBOOK i TWITTER.