BiHDanas otvaranje Omladinskog Film Festivala Sarajevo

Danas otvaranje Omladinskog Film Festivala Sarajevo

Omladinski Film Festival Sarajevo  zvanično će biti otvoren danas.

Izdanje za 2017. godinu će predstaviti novih 26 mladih filmskih autora iz  11 evropskih zemalja, saopćeno je iz direkcije Festivala.

Ovogodišnji OFF donosi tri  takmičarske selekcije, dva panel programa i 12 izdanja Q&A programa sa mladim i poznatim regionalnim i evropskih autorima.

Festival od ove godine predstavlja i porodično otvoreno kino na Dobrinji u okviru kojeg će se prikazati filmovi “Tschick”, “Richard Roda”, “Pored mene”, “Despicable Me 3” i “Balkanski špijun”.

Pored Dobrinje, filmovi će se prikazivati u  Ultra cinema i Al Jazeera Theatre u sklopu Doma OSBiH (Festivalski centar) ali i na Žutoj tabiji, gdje će se održavati program Lazy Cinema.

Festival ove godine predstavlja i program “Mom’s Day” koji će biti održan 29. jula na Žutoj tabiji. Riječ je o edukativno-zabavnom programu za sve mame i mališane.

Posljednji dan Festivala na zvaničnoj ceremoniji zatvaranja bit će dodjeljene i nagrade za najbolji igrani kratki film, najbolji dokumentarni film, najbolju mušku i žensku ulogu te najbolji dugi igrani film.

Članovi ovogodišnjeg žirija su Arma Tanović, Ensar Altay i Mirna Dizdarević.

Film koji otvara kina na Dobrinji i Žutoj tabiji je “Tschick”, dok će u Ultra cinema na zvaničnoj ceremoniji otvaranja biti prikazan kanadski film “19 Days”. U slučaju kiše otvoreno kino na Dobrinji se izmješta u sportsku dvoranu Pete gimnazije, dok će se projekcija sa Žute tabije izmjestiti u kino-salu Doma Oružanih snaga – Festivalski centar.

visoko.ba/federalna.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE