ZDKKulturaDanas u Kaknju premijera predstave “Ludilo udvoje” sa Mirzom Mušijom i Aidom...

Danas u Kaknju premijera predstave “Ludilo udvoje” sa Mirzom Mušijom i Aidom Bukvom

Jučer je u Parku Doma kulture održana konferencija za medije povodom premijere pozorišne predstave “Ludilo udvoje”.

Učesnici konferencije za medije bili su direktor JU KSC Kakanj Aldin Šljivo, režiser i glumac u predstavi Mirza Mušija, glumica u predstavi Aida Bukva i glumac u predstavi Mirza Bajramović.

Premijera pozorišne predstave “Ludilo udvoje” u kojoj glume Mirza Mušija, Mirza Bajramović i glumica Aida Bukva jedan je od glavnih događaja u okviru programa obilježavanja 50 godina Javne ustanove Kulturno-sportski centar Kakanj.

“Ludilo udvoje” predstava je rađena po tekstu Eugena Ionesca u režiji Mirze Mušije.

“Odlučili smo se za respektabilnog autora i ovaj komad u povodu obilježavanja 50 godina rada JU KSC Kakanj, zbog toga što govori o  otuđenosti modernog čovjeka, usamljenosti, odsustvu istinskih plemenitih emocija i ratu kao besmislu i farsi najvećih razmjera.”, kazao je reditelj i glumac u predstavi, Mirza Mušija.

Predstava “Ludilo udvoje” bit će premijerno prikazana u Domu kulture Kakanj 26.04.2017. godine sa početkom u 19,30 sati.

 

 

Visoko.co.ba/Kaportal.ba


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE