“Dani Evropskog naslijeđa” u Olovu

812

Federalna ministrica kulture i sporta Zora Dujmović je tokom posjete Olovu s općinskim načelnikom Đemalom Memagićem razgovarala o konkretnim projektima u oblasti kulture i sporta i izrazila zadovoljstvo što se ovaj grad u posljednjih nekoliko godina ubrzanim korakom približio Evropi.
– Nastojat ću da Federalno ministarstvo kulture i sporta u 2016. godini kroz grantove podrži dovršetak sportske dvorane u Olovu i radove na Domu kulture za koji sam puno vezana. Podržat ćemo i druge projekte udruženja građana iz oblasti sporta, kulture i projekte mladih, kazala je federalna ministrica.
Dujmović i Memagić su dogovorili da krajem oktobra u Olovu budu održani „Dani evropskog naslijeđa“, manifestacija koju već 13 godina realizira Federalno ministarstvo kulture i sporta.
– To je manifestacija koja ima za cilj promoviranje materijalne i nematerijalne kulturne baštine u svakoj lokalnoj zajednici, a BiH je prebogata spomenicima koji su upisani na UNESCO-ovu listu zaštićenih nacionalnih spomenika -kazala je ministrica Dujmović.
Po riječima načelnika Memagića suradnja s ovim federalnim ministarstvom traje duži period, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Općine Olovo.