SportRukometDanska bolja od Švedske, Slovenija od Makedonije

Danska bolja od Švedske, Slovenija od Makedonije

Na Svjetskom prvenstvu za rukometaše odigrano još sedam mečeva grupne faze i favoriti su opravdali očekivanja. U jedinom susretu grupe A je Rusija savladala Poljsku sa 24:20. U grupi B su odigrana dva susreta. U regionalnom derbiju je Slovenija zahvaljujući najviše golmanu Skoku ubjedljivo savladala Makedoniju sa 29:22, dok se Španija očekivano lako obračunala sa Angolom 42:22.U grupi C je Mađarska teže od očekivanja bila bolja od Čilea 34:29, a Hrvatska je upisala i treću pobjedu savladavši Bjelorusiju 31.25. U grupi D je Danska u skandinavskom derbiju pobjedila Švedsku u dramatičnoj završnici 27:25, uz sjajan učinak golmana Landina koji je imao čak 23 odbrane, dok je Egipat očekivano savladao Bahrein sa 31:29. Danas se igra još sedam utakmica. Prvi će a teren od 14 sati iz grupe A Norveška i Brazil. U istoj grupi se od 17:45 sastaju Poljska i Japan, dok će od 20:45 igrati Rusija i Francuska. U grupi B od 17:45 igraju Slovenija – Tunis, te od 20:45 Angola – Island. U grupi C će se igrati samo jedan duel između Njemačke i Saudijske Arabije, kao i u grupi D gdje se sastaju, od 17:45 Katar – Argentina.


Ako želite preuzeti tekst ili dio teksta čiji je autor Visoko.co.ba, dužni ste navesti naš portal kao izvor autorskog teksta! Isto se odnosi i na fotografije i video materijale čiji je autor portal Visoko.co.ba ili materijale koji su dati portalu na korištenje.

Član 14. Kodeksa za štampu i online medije BiH: Značajna upotreba ili reprodukcija materijala zaštićenog autorskim pravima zahtijeva izričitu dozvolu nositelja prava, osim ako dozvola nije navedena u samom materijalu.

NAJNOVIJE